Expres

Investițiile Brașovului și urșii gunoieri, pe agenda discuțiilor cu ambasadorul Canadei

Investițiile Brașovului și urșii gunoieri, pe agenda discuțiilor cu ambasadorul Canadei

Atragerea de investiţii canadiene la Braşov, precum şi gestionarea relaţiei dintre comunitate şi fauna din jurul oraşului au fost teme de discuţie între primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, şi ambasadorul Canadei la Bucureşti, Excelența Sa Gavin Buchan.

Discuţiile dintre cei doi au fost unele aplicate, care au explorat posibilităţile de colaborare dintre cele două părţi în mai multe domenii, cum ar fi: atragerea de investiţii la Braşov, dezvoltarea unui sistem de transport feroviar metropolitan, oportunităţile pentru companiile din zona energiei verzi şi cele din domeniul mobilităţii sustenabile, dar şi modul în care Braşovul reuşeşte să gestioneze relaţia dintre comunitate şi fauna din jurul oraşului, oraşele canadiene confruntându-se cu aceeaşi problemă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Potrivit acesteia, edilul braşovean a prezentat diplomatului canadian ce oferă oraşul din punct de vedere al terenurilor disponibile pentru investiţii, infrastructura necesară, forţa de muncă bine pregătită, dezvoltarea învăţământului profesional.

La finalul discuțiilor, după ce a prezentat ceea ce oferă orașul din punct de vedere al terenurilor disponibile pentru investiții, infrastructura necesară, forța de muncă bine pregătită, dezvoltarea învățământului profesional, primarul Allen Coliban i-a cerut sprijinul reprezentantului statului canadian, deoarece „Braşovul este cel mai bun loc din Europa de Est în care o companie canadiană ar putea investi”.

De asemenea, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, au primit astăzi, la sediul Instituției Prefectului Județul Brașov, pe E.S. dl Gavin Robb Buchan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Canadei în România.
În cadrul întrevederii, prefectul Mihai Cătălin Văsii a făcut o prezentare a județului Brașov din punct de vedere economic și social, iar discuțiile au vizat subiecte precum: Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav și perspectivele acestuia, stadiul modernizării unităților sanitare cu paturi din județ, protecția mediului, energia verde și realizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul județului Brașov.
De asemenea, s-a discutat despre prezența firmelor cu capital canadian în România și, în particular, în județul Brașov, context în care E.S. dl ambasador a precizat că șapte firme din Canada vor participa la Forumul Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est”, care va avea loc la Brașov în luna iunie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button