Politic

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri / Sorin Bâscă: „E posibil să fi lovit o coardă sensibilă”

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri.

A fost mare vâlvă pe tema patinoarului pe care Ion Țiriac a vrut să-l construiască la Brașov. Primarul Allen Coliban (USR) i-a acuzat dur, la începutul lunii aprilie, pe consilierii PNL și PSD că au votat împotriva proiectului, transmițându-le, printre altele, că „au înfrânt”.

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri

Consilierii liberali și social-democrați au justificat, atunci, de ce nu au fost de acord cu propunerea omului de afaceri născut în Brașov.

„Grupul PSD a susținut în primul rând legalitatea și faptul că ar trebui documentele studiate mult mai bine și discutat pe ele, legat de identificarea terenului, legat de rețelele care se vor trage către teren, către această investiție pe banii municipalității, până la urmă, banii brașovenilor”, spunea Alexandra Crivineanu.

Iar viceprimarul liberal Sebastian Rusu a relatat: „Mi s-a părut că este genul de contract care vine și ne prezintă nouă obligațiile. Bun, ei zic că este cu titlu gratuit, nu este cu titlu gratuit. În contrapartidă, noi trebuie să facem tot ce înseamnă drumuri de acces. Nu ni s-a spus unde-i terenul, chiar dacă este pe raza UAT Brașov. Putem discuta de 4 km sau 6 km de drum care trebuie făcut până la acel patinoar. Acolo trebuie să faci infrastructura de drum, plus că trebuie să tragi tot ce înseamnă utilități, gaz, apă, curent. Un alt punct pe care l-am discutat a fost legat de scutirea de impozite pe 49 de ani. Scutim de la taxe tot terenul sau partea de teren pe care e construcția sau doar construcția?”.

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri

Ulterior, Sorin Bâscă (PSD), candidat la alegerile din 9 iunie pentru un post de consilier local la Brașov, a venit cu o serie de amănunte interesante în acest caz.

„«Patinoarul gratis» vehiculat de primarul Coliban și de Fundația Țiriac pare să fie o afacere imobiliară de toată frumusețea. Blocuri cu 12 etaje, terenuri de tenis și un patinoar oferit gratuit Primăriei în schimbul drumurilor și utilităților. «Afacerea Patinoarul» pare a fi o afacere imobiliară realizată pe spatele brașovenilor plătitori de taxe și impozite”, a subliniat Bâscă pentru BizBrașov.

Referitor la faptul că terenul unde ar fi trebuit ridicat patinoarul lui Țiriac a fost ținut la secret de primarul Allen Coliban, Bâscă a comentat: „Un patinoar este cumva o chestiune care ține de siguranța națională sau de sistemul de apărare și ordine publică, astfel încât locația să fie secretă? Răspunsul este de o evidență care nu trebuie comentată, în sensul că Municipalitatea nu ar fi putut, în mod legal, să își asume responsabilitatea unor investiții în rețeaua de drumuri și rețele de utilități pentru un amplasament «confidențial»”.

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri

Sorin Bâscă a susținut – acum mai bine de o lună – că a obținut informații din care reiese că locația patinoarului trebuia să fie undeva între Cartierul Avantgarden și Centura Municipiului Brașov, pe o suprafață de 45.000 mp pe care nu există, în prezent, utilitățile necesare. Acolo ar fi trebuit să se ridice un ansamblu imobiliar cu 621 de unități locative. Pe lângă patinoar și blocuri, era prevăzută o grădiniță, o școală, terenuri de tenis, iar drumurile și toate utilitățile ar fi fost făcute pe banii Municipalității, dacă alianța PSD-PNL ar fi votat proiectul „din prima”.

Întrebările adresate primarului Coliban | MyTex.ro
Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri / Sorin Bâscă: „E posibil să fi lovit o coardă sensibilă” 10

„Fiind un spațiu nerezidențial, cota de impozit anual care aplică asupra valorii impozabile a clădirii este de 1,8%. Așadar 1,8% * 49 de ani= 88,2%, ceea ce înseamnă că la un cost, cu titlu de exemplu, de 100.000 euro, Primăria Muncipiului Brașov ar fi trebuit să renunțe la sume cuvenite din impozite de 88.200 euro. În condițiile în care dezvoltatorul ar fi beneficiat de drumuri și utilități edilitare realizate din bani publici”, a mai menționat Sorin Bâscă, el adresând și două întrebări actualei administrații USR de la Primăria Brașov: „Era acest proiect un patinoar pentru copiii Brașovului sau o combinație imobiliară? Este adevărat că dezvoltatorul proiectului respectiv era Octavian Morariu, afiliat al domnului Țiriac și rudă a doamnei Camelia Clem, partenera de viață a primarului Allen Coliban?”.

Întrebările adresate primarului Coliban în cazul „patinoarului gratis” al lui Țiriac, fără răspunsuri

Chestionat astăzi de MyTex, dacă a primit răspunsuri la întrebările menționate anterior, Sorin Bâscă a declarat: „Nu am primit niciun răspuns. Nu am ce concluzii să trag eu și nu vreau să fac afirmații nefondate, dar, din ce observ, s-a așternut liniștea peste acest subiect. Inclusiv ei au renunțat să mai vorbească pe acest subiect, ceea ce arată că e posibil să fi lovit o coardă sensibilă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button