Expres

[ViDEO] UPDATE BRAŞOV. Poştaşii sunt decişi să intre în grevă

  • img-2405.jpg
 

Aşa cum v-am informat, sediul Prefecturii Braşov a fost astăzi ieri de poştaşi din şase judeţe, care au cerut Guvernului salvarea companiei şi au solicitat 200 de lei în plus la salariu, pentru lucrătorii care străbat zilnic zeci de kilometri, indiferent de condiţiile meteo.

Cei 150 de poştaşi protestari provin din judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. Alte proteste similare au avut loc în ţară, pe regiuni de activitate a poştaşilor, pentru majorarea salariilor şi alte măsuri pe care le solicită de la Guvern. Sindicaliştii din Poştă continuă astfel manifestările menite să atragă atenţia autorităţilor asupra situaţiei companiei şi a salariilor. Obiectivul principal al sindicaliştilor este „Salvarea Poştei Române” şi a angajaţilor cu salariul lunar net sub 1.100 lei. Aceştia au adus în atenţie „lipsa de performanţă a celor cinci echipe manageriale numite în ultimii 8 ani de 6 miniştri (până în 2015)”, „dezinteresul persoanelor desemnate în ultimii 8 ani în Consiliul de Administraţie şi în AGA a CNPR” şi cer implicarea Statului Român.

„Principalul mesaj a fost „Salvaţi Poşta Română”, adresat Guvernului, în vederea majorării salariilor cu 200 de lei şi redresării companiei. La nivel naţional, 14.700 de salariaţi din totalul de 26.000 au salariul lunar net sub 1.100 lei. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că vor opri lucrul, din noiembrie. Noi vom merge în continuare în comisiile de dialog social (la nivelul Prefecturii – n.r.), dar, dacă nu se rezolvă problema, 11.000 de angajaţi pot intra în grevă. Chiar dacă avem contractul de muncă încheiat şi greva nu e legală, nu cred că putem să-i mai oprim”, a declarat Nicolae Albu (video), preşedintele Sindicatului lucrătorilor poştali din România, pe regiunea 7, şi al filialei Alba.

Reprezentanții protestatarilor au intrat la o întâlnire cu prefectul Ciprian Băncilă, care a transmis la Guvern revendicările lor: „conversia datoriilor acumulate sau capitalizarea companiei cu contravaloarea amenzilor aplicate companiei de Statul Român şi a pierderilor companiei; reglementarea corectă, de către ANCOM, a pieţei serviciilor poştale pentru ca CNPR să nu mai fie amendată din cauza acestui vid de reglementare; decontarea, de către oricare dintre structurile Statului Român, a costului suportat de Poşta Română pentru efectuarea serviciului universal”.
„Statul să nu uite că Poşta Română este compania lui! Noi suntem funcţionari ai statului, dar nici unul dintre ceilalţi funcţionari nu este tratat în acest fel, nu este batjocorit. Alergăm zi de zi de vânt, ploaie, ger, ninsoare sau caniculă, cu genţi grele pe umăr. Nu sunt doar condiţii grele, sunt şi responsabilităţi, şi riscuri de tot felul în meseria noastră, că ducem bani”, a punctat unul dintre sindicalişti.

Citiţi şi:

BRAȘOV. Poștașii protestează în fața Prefecturii


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare