Expres

IPJ BRAȘOV, despre depășirea vitezei legale: „Fiecare 5 km peste limita admisă dublează…”

  • WhatsApp Image 2022-08-19 at 13.21.43_299588.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-08-19 at 13.21.42_299587.jpeg
 

Polițiști de la Biroul Rutier și de la Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat astăzi o acțiune, pe raza municipiului Brașov, pentru informarea conducătorilor auto privind riscurile vitezei excesive, ale nerespectării distanței în mers între autovehicule și ale neatenției în timpul circulației. Șoferilor li s-a vorbit și despre principalele cauze generatoare de accidente rutiere pe autostrăzile din România în ultimii 3 ani.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul celei de-a patra campanii a Proiectului Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Polițiștii le-au oferit tuturor celor cu care au interacționat broșuri și odorizante auto.

Iată ce recomandă IPJ Brașov:

-Respectați limitele legale de viteză.
Distanțele de reacție, de frânare și de oprire sunt direct proporționale cu viteza. Fiecare 5 km peste limita admisă dublează riscul de a fi rănit într-un accident rutier. Spre exemplu, la 65 km/h, șansa de a avea un accident cu răniți se dublează. Riscul este de 4 ori mai mare la 80 km/h.
-Efectuați manevra de depășire în condiții de siguranță. Depășiți atunci când vizibilitatea vă permite să efectuați manevra de depășire, fără să încălcați linia continuă.
-Manifestați concentrare și adoptați o conduită preventivă în trafic.
Este foarte important să luați în calcul toate detaliile: condițiile de drum, dar și modul în care se comportă ceilalți participanți la trafic.
-Urcați la volan când sunteți odihniți.
Oboseala reduce capacitatea de reacție, mai ales la volan. Dincolo de asta, privarea de odihnă poate cauza adormirea la volan și producerea unor accidente ce pot fi fatale.
-Nu vă urcați la volan sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor.
Consumul de alcool și a substanțelor interzise duce la scăderea vigilenței, reducerea abilității de a urmări obiecte aflate în mișcare, o viteză de reacție scăzută în situații de urgență, scăderea concentrării, probleme de percepție, reducerea abilității de a menține poziția în bandă și de a frâna corespunzător, pierderi majore de echilibru etc.

ATENȚIE! Când circulați pe autostradă lăsați liberă banda de urgență!
-O staționare de câteva minute, pe banda de urgență, va influența traficul pentru următoarele ore. În urma unei mașini care trage pe dreapta vor urma frâne bruște din partea celorlalți participanți la trafic, iar riscul de accidente poate să crească.
Lăsând liberă banda de urgență faceți posibilă salvarea victimelor accidentelor de circulație. Acest culoar este singura cale de acces pentru cei care îi ajută pe oamenii care au singura urgență reală: supraviețuirea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button