Expres

Aeroportul Brașov. S-a tăiat „moțul”/ Peste 134.000 de pasageri

Aeroportul Brașov. S-a tăiat „moțul”

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG – GHV) împlinește un an. De la inaugurarea din 15 iunie 2023 şi până vineri, 14 iunie, prin aeroportul de la Braşov au trecut 134.631 de pasageri, fiind înregistrate peste 2.000 de decolări şi aterizări.
Aniversarea a fost marcată cu o mică festivitate, la etajul unu al terminalului, la care vedetele au fost cei mici. Fanfara mixtă de copii din Ghimbav şi Feldioara, dirijată de profesorul Mathias Roos, şi grupul de copii „Fresh Artists Team” i-au încântat cu cântecele şi energia lor deopotrivă pe călătorii care aşteptau să se îmbarce cu destinaţia Antalya şi pe oficialităţile care au răspuns invitaţiei la această primă aniversare.
Au fost prezenţi Constantin Todorică Şerban – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Mihai Cătălin Văsii – prefectul Judeţului Braşov, Ionel Fliundra – primarul Oraşului Ghimbav, consilieri judeţeni, parlamentari, directori de instituţii publice, reprezentanţi ai instituţiilor de control care îşi desfăşoară activitatea în aeroport, membri ai unităţii de implementare a proiectului AIBG din cadrul Consiliului Judeţean şi angajaţi ai Regiei Autonome „AIBG”, gazda evenimentului fiind Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, alături de Daniel Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie.
Conducerea AIBG a oferit diplome de onoare oficialităţilor care au făcut posibilă materializarea celui mai mare vis al braşovenilor, acela de a avea aeroport.

„Mulți spuneau: de la Ghimbav vor zbura doar avioane de hârtie”

Implementarea obiectivului investiţional numărul 1 realizat în judeţul Braşov în perioada postdecembristă se leagă de numele lui Adrian-Ioan Veştea, care pe parcursul celor şapte ani (2016-2023) în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean a coordonat toate aspectele privind identificarea surselor de finanţare, proiectarea şi construcţia infrastructurii aeroportuare, asigurarea dotărilor necesare, obţinerea aprobărilor, avizelor şi autorizaţiilor de la instituţiile centrale şi locale abilitate, şi nu în ultimul rând susţinerea unui parteneriat activ cu cele două autorităţi naţionale în domeniul aviatic, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), fără de care operaţionalizarea aeroportului nu ar fi fost posibilă.
„În urmă cu opt ani, când am venit la Consiliul Judeţean, mi-am dorit să realizăm acest obiectiv important pentru braşoveni şi mult aşteptat, un obiectiv despre care se vorbise foarte mult şi mulţi considerau că de fapt cineva nu ne lasă să-l facem. Am găsit o echipă serioasă, colegii mei de la Consiliul Judeţean, am parcurs împreună fiecare etapă şi mă bucură faptul că am avut şansa să reuşim să bugetăm acest obiectiv pentru care nu eram eligibili pe fonduri europene. Mulţi spuneau că nu vom reuşi, că de la Ghimbav nu vor zbura decât avioane de hârtie. Am suportat supărările oamenilor, unele dintre ele îndreptăţite, deoarece se vorbise foarte mult şi se făcuse foarte puţin, dar iată că prin perseverenţă lucrurile s-au putut materializa. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru că mi-au fost alături. Mă bucur că în acest prim an de activitate, parcursul Aeroportului Braşov a fost unul frumos şi le mulţumesc în egală măsură tuturor colegilor care lucrează aici pentru implicarea lor şi modul în care au reuşit să dezvolte activitatea, astfel încât acum să putem număra peste 130 de mii de pasageri”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, devenit ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei chiar din 15 iunie 2023 și care a obținut un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Brașov.

Mulțumiri adresate și brașovenilor

După preluarea atribuţiilor de preşedinte al CJ Brașov, 17 iunie 2023, Constantin Todorică Şerban a continuat şi a întărit parteneriatul autorităţii publice judeţene cu ROMATSA, AACR şi conducerea administrativă şi executivă a Regiei Autonome „AIBG”, astfel încât toate problemele inerente începutului activităţii să poată fi surmontate.
Pe lângă inaugurarea oficială din 15 iunie, îmi aduc aminte cu mare plăcere şi emoţie de momentele speciale din 10 şi 11 iunie 2023, când aeroportul nostru şi-a deschis porţile şi zeci de mii de braşoveni au putut vedea cu ochii lor că el există cu adevărat. Aşteptarea concetăţenilor noştri a fost atât de mare, încât parcă nu puteau crede că aeroportul este realitate şi că funcţionează. (…) Astăzi, 15 iunie 2024, am sărbătorit „moțul” acestui proiect, un simbol al trecerii într-o nouă etapă de dezvoltare. Aeroportul funcționează acum la capacitate maximă, o realizare ce ne umple inimile de bucurie și mândrie.
Mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibil acest vis (…), în special domnului Adrian Ioan Veștea, conducerii executive a Consiliului Județean Brașov, brașovenilor pentru susținerea lor constantă, și angajaților Aeroportului Internațional, care au fost alături de noi încă din momentul în care acest aeroport era doar un vis pe hârtie. Împreună vom continua munca la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, care este motorul de dezvoltare a întregii regiuni”,
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Ținta: peste 200.000 de pasageri în 2024

De luna viitoare, de pe aeroportul din Brașov vor fi zboruri de linie, operate de Wizz Air și de Fly Lili, spre 12 destinații, și spre alte patru – cu zboruri charter. În aceste condiții, oficialii cred că se va depăși de 200.000 de pasageri în 2024.

Pentru noi este un titlu de mândrie că putem conduce şi dezvolta acest aeroport atât ca infrastructură, cât şi ca relaţii interumane. Suntem bucuroşi că am încheiat primul an cu un trafic de peste 132 de mii de pasageri. De acum înainte ridicăm ştacheta, vom depăşi 200 de mii de pasageri şi an de an vom creşte. În acelaşi timp, ne dorim ca investiţiile propuse să le realizăm, cea mai importantă fiind extinderea platformei de îmbarcare-debarcare de aeronave, de la trei locuri la opt locuri”, a afirmat Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
La rândul său, Ştefan Daniel Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, a declarat:

„Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi, începând de la domnul ministru Veştea, al cărui proiect de suflet este Aeroportul Braşov şi care ne-a insuflat emoţia şi dorinţa de a-l realiza şi de a-l duce acolo unde şi-l doresc braşovenii, până la onoarea şi continuitatea pe care ni le-a dat domnul preşedinte Todorică Şerban în acest an. Mulţumesc colegilor din instituţiile cu care colaborăm în cadrul aeroportului. Le mulţumesc din suflet salariaţilor pentru eforturile lor de zi cu zi şi le mulţumesc braşovenilor. Fiţi mândri că avem aeroport şi rămâneţi alături de noi pentru a vedea cum vom creşte în perioada imediat următoare!”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button