Expres

La Brașov a fost lansat proiectul antidrog „Descoperă puterea din tine!”

La Brașov a fost lansat proiectul antidrog „Descoperă puterea din tine!”

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat ieri la conferința de lansare a proiectului „Descoperă puterea din tine!”, ce urmărește creșterea gradului de conștientizare a consecințelor negative ale consumului de droguri în rândul tinerilor.

Proiectul este derulat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Brașov și este finanțat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 10.000 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani din județele Brașov, Prahova și Constanța, cărora li se vor adăuga beneficiarii indirecți, respectiv 3.000 de părinți, profesori și membri ai comunităților locale.
De asemenea, proiectul își propune implicarea a minimum 30 de tineri din cele trei județe într-un program de mentorat și formare de lideri, cu accent pe prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos, implementarea unei campanii de comunicare digitală care să încurajeze discuțiile deschise despre riscurile consumului de droguri, elaborarea și distribuirea a 50.000 de pliante și broșuri informative cu data precise și relevante despre consecințele negative ale consumului de droguri, precum și organizarea a 60 de acțiuni stradale care să implice peste 10.000 de participanți.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Este lăudabil faptul că județul Brașov devine locul în care atât autoritățile, cât și zona nonguvernamentală, societatea civilă, se implică, se completează și cooperează în lupta împotriva acestui teribil flagel al drogurilor care afectează cel mai puternic generația tânără. Salut și acest proiect al Crucii Roșii și chiar am discutat să implicăm tinerii care vor termina programul de mentorat în proiectul-pilot pe care eu l-am inițiat, vizând conștientizarea în rândul elevilor din județul Brașov a pericolului reprezentat de comercializarea și consumul de substanțe psihoactive. Acest proiect va intra, din toamnă, în cel de-al treilea an în care se desfășoară”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Andrei Gheorghe
1 luna în urmă

proiecte făcute fără cap de oameni care trăiesc în alta realitate decât consumatorii de droguri. La consumatorii saraci ma refer. ca beizadelele cu bani care se droghează nu au timp sa asculte asa ceva. sau poate sa vina și polițiștii… Citeşte mai mult »

Back to top button