Expres

Demisii în rândul directorilor de școli / Anomalie guvernamentală

Demisii în rândul directorilor de școli.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro„sunt deja directori care au început să-și dea demisia și procentul este destul de ridicat”. Declarația vine în contextul în care 2.500 de directori de școli și grădinițe i-au cerut premierului Marcel Ciolacu, printr-o scrisoare deschisă, salarii mai mari. Liderul sindical a mai spus că Guvernul a mers pe ideea că sunt suficienți candidați pentru ocuparea unor funcții de conducere, doar că „inspectoratele se chinuie să acopere cu funcții de conducere unitățile de învățământ preuniversitar”.

Demisii în rândul directorilor de școli

„Am făcut și noi numeroase demersuri, către Guvern, prin care am solicitat reglementarea salarizării pentru funcțiile de conducere: vorbim de directori, directori adjuncți, secretari-șefi și contabili-șefi. În momentul de față, salariile lor sunt mai mici decât salariile personalului de execuție. Deocamdată, Guvernul a întârziat să ia vreo decizie, din acest punct de vedere, mergând pe ideea că sunt suficienți candidați pentru ocuparea unor funcții de conducere. Surpriză, în momentul de față, nu sunt candidați. Din contră, inspectoratele se chinuie să acopere cu funcții de conducere unitățile de învățământ preuniversitar. Sunt deja directori care au început să-și dea demisia și procentul este destul de ridicat”, a spus Marius Nistor.

Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), a precizat pentru Edupedu.ro că sunt anomalii în salarizarea directorilor de școli și grădinițe și a adus în atenție că draftul Legii Salarizării ar fi trebuit să fie cunoscut încă din luna iulie.

„Sunt niște anomalii în salarizarea directorilor de unități de învățământ. Din acest motiv sunt și foarte mulți care își dau demisia. Refuză să rămână pe un astfel de salariu. E mai convenabil să stea la catedră decât să-și asume atâtea răspunderi în conducerea unei unități de învățământ. Directorilor nu li se oferă această gradație de vechime, să zic așa, în funcție de vechime. Trebuie revizuită salarizarea. E adevărat că se va revizui începând cu 1 ianuarie, dar n-am văzut încă draftul Legii Salarizării. Avem o întârziere, proiectul trebuia să fie publicat în iulie”, a menționat Cornelia Popa Stavri.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2023, adoptată în luna iunie, a determinat creșterea salariilor pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar, însă fără corelarea și pentru personalul cu funcție de conducere. Drept care, în prezent, un director de școală poate ajunge să câștige chiar și cu până la 2.000 de lei mai puțin decât un profesor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare