Sport

Ei sunt primii braşoveni arbitri internaţionali în hochei. Fraţii Cristian şi Teodor Filip şi Flaviu Chinde au ales tricoul în dungi

Ei sunt primii braşoveni arbitri internaţionali în hochei. Braşovul are primii arbitri internaţionali într-un sport care a devenit deja un fenomen sub Tâmpa, hocheiul pe gheaţă.

Cristian Filip – central, fratele său, Teodor Filip, şi Flaviu Chinde, ambii asistenţi, au îmbrăcat tricoul în dungi.

Ei sunt primii braşoveni arbitri internaţionali în hochei. Dintre ei, Cristi Filip a arbitrat la Campionate Mondiale.

Ei sunt primii braşoveni arbitri internaţionali în hochei. „Arbitrez mai mult din plăcere, este o pasiune”

Ei sunt primii braşoveni arbitri internaţionali în hochei. „Eu am descoperit hocheiul pe gheaţă când eram mic. Am văzut că nişte băieţi jucau hochei pe fostul patinoar din Tractorul, unde acum este Patinoarul Olimpic. Domnul profesor Iordan ne-a ajutat enorm. Eu am făcut şi hochei pe iarbă, eram portar. Sunt singurul jucător român cu prezenţe în două Naţionale, la nivel de juniori, hochei pe gheaţă şi hochei pe iarbă. Totuşi, cum la nivel de senori era mai greu de pătruns, decizia pragmatică a fost să trecem la arbitraj. Noi eram axaţi şi pe şcoală. A fost o perioadă în care am fost şi jucător şi arbitru. După pandemie am decis să mă axez doar pe arbitraj. Acum, suntem amândoi, eu şi fratele meu, arbitri. Suntem primii arbitri braşoveni, noi şi Flaviu Chinde. Internaţionali am mai rămas eu şi Flaviu. Până acum, am arbitrat la două Campionate Mondiale, ambele U20. Am început la linie, în 2022, iar în 2023 am fost în Islanda, în Divizia IIB, la centru. Nu spun că e imposibil să ajungem la un nivel mai înalt, dar e dificil să prindem meciuri mai tari. Acum avantajul e ca arbitrez şi în Erste Liga. Nu poţi să trăieşti din arbitraj în România. Nu la hochei. Poate, ca student, dar nu mai mult. Lucrez, am un job în domeniul în care am studiat, iar în paralel arbitrez. La fotbal e altceva, altul e baremul, la hochei e mai complicat. Eu arbitrez mai mult din plăcere, este o pasiune”, a declarat Cristian Filip.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare