Expres

BRAŞOV. Scandalul de la „Racoviţă”: Consiliul Elevilor şi-a depăşit atribuţiile

 

După ce reprezentanţii din Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) şi chiar Consiliul Naţional al Elevilor (prin vicepreşedintele Vlad Ştefan, licean braşovean) au cerut public, printr-un comunicat de presă, sancţionarea profesorului de chimie Nicolae Souca, de la Colegiul de Ştiinţe „Emil Racoviţă”, susţinând că acesta ar abuza fizic şi mai ales verbal elevii, apoi au acuzat conducerea liceului de complicitate cu profesorul, pentru că l-au declarat nevinovat, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov au ţinut să-şi spună punctul de vedere.

În comunicatul semnat de inspectorul şcolar general Ariana Bucur, se arată că, în urma anchetei în cazul profesorului Nicolae Souca, acesta nu a fost sancţionat, „sesizările fiind nefondate”, după cum a stabilit Comisia de cercetare disciplinară din şcoală, constituită conform legii. Rezultatul anchetei a fost transmis reprezentanţilor IŞJ în 5 februarie. „Această comisie şi-a desfăşurat activitatea în conformitate cu atribuţiile care îi revin – fără nici un fel de imixtiune sau presiune din partea vreunui reprezentant al inspectoratului Şcolar, care a dorit o cercetare obiectivă şi pertinentă şi nu obţinerea unui rezultat anume”,  afirmă conducerea IŞJ. Totuşi, şefii de la IŞJ le reamintesc reprezentanţilor CJE că ei ar trebui să discute mai întâi problemele cu IŞJ-ul, conform legii, nu să le facă publice înainte. „Reprezentanţii CNE şi CJE Braşov nu au comunicat conducerii IŞJ informaţiile pe care le aveau cu privire la nemulţumirile unora dintre elevii liceului şi nici paşii pe care intenţionau să îi urmeze pentru a clarifica aceste situaţii. De asemenea, reprezentanţii CNE şi CJE Braşov şi-au depăşit atribuţiile prin realizarea unei anchete în cadrul Colegiului de Ştiinţe «Emil Racoviţă» Braşov, anchetă care poate fi realizată  numai de către Comisia de disciplină a unităţii şcolare numită prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al acesteia.
Considerăm că respectarea legislaţiei, a regulamentelor şi a procedurilor este o necesitate în dezvoltarea unei societăţi democratice, orice exces putând aduce atingere unei persoane, unui grup socio-profesional sau unor instituţii. În cazul de faţă prin nerespectarea regulamentului propriu de către reprezentanţii CJE Braşov a fost creat un conflict, întreţinut artificial, de natură să prejudicieze atât imaginea unităţii şcolare cât şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Rămânem în continuare deschişi pentru un dialog constructiv cu toţi partenerii noştri, convinşi că prin comunicare şi consultare se pot găsi soluţiile optime pentru rezolvarea problemelor”, au încheiat reprezentanţii IŞJ Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare