Expres

BRAȘOV. Municipalitatea introduce învățământul dual în alte patru unități școlare

 

Primarul George Scripcaru a aprobat astăzi, din partea Municipiului Braşov, introducerea sistemului de învăţământ dual la încă patru unităţi de învăţământ din municipiul Braşov – Colegiu Tehnic „Maria Baiulescu”, Colegiul Tehnic Economic „Remus Răduleţ”, Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” şi Colegiul Tehnic de Transporturi – după succesul înregistrat la Școala Profesională Germană Kronstadt.
De altfel, Braşovul a fost unul dintre pionierii învăţământului dual din România şi a devenit exemplu de bună practică la nivel naţional, prin înfiinţarea, în 2012, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt.

Parteneriate încheiate cu mai multe firme din Brașov și împrejurimi

Pentru Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” a fost semnat parteneriat cu 13 firme din Brașov și Poiana Brașov, elevii având specializări de ospătar, vânzător în unități de alimentație publică, bucătar și lucrător hotelier.

Pentru Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț” s-a încheiat parteneriat cu patru firme din Brașov și Săcele, pentru ca elevii să practice specializările de electrician aparate și echipamente electrice și energetice și de electromecanic utilaje și instalații industriale.

Pentru Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, unde este o clasă de elevi cu specializarea comerciant – vânzător s-a încheiat parteneriat cu patru lanțuri comerciale.

În fine, pentru Colegiul Tehnic de Transporturi s-a încheiat parteneriat cu trei firme din Brașov, dintre care una este RAT BV S.A., care va sprijini pregătirea a 28 de elevi în specializarea mecanic auto. Tot în cadrul acestui colegiu sunt 14 elevi la specializarea mașinist utilaje cale și terasamente.

„Astăzi am dus acest proiect într-o nouă etapă, aceea de a pregăti absolvenţii pentru toate domeniile de activitate din Braşov, fie că vorbim de sectorul de producţie industrială, fie că vorbim de sectorul de servicii. Este un proiect de suflet pentru mine, dar şi un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că resursa umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor”, a declarat primarul Brașovului.

39 de firme implicate în proiect, în anul școlar 2017 – 2018

Sistemul dual a apărut în municipiul Brașov în 2012, când Primăria Braşov, Clubul Economic German, Inspectoratul Şcolar şi câteva firme din această zonă au bătut palma, pentru a-i pregăti pe elevii Școlii Profesionale Germane Kronstadt pentru nevoile pieței muncii din oraș.

„Atunci, 130 de elevi au făcut cea mai bună alegere din punct de vedere profesional şi au ales Şcoala Profesională Germană Kronstadt. Iar după doi ani, aproape toţi s-au angajat la firmele implicate în proiect. Astăzi am ajuns în etapa în care, în anul şcolar 2017-2018, la nivelul municipiului Braşov vom avea 19 clase, cu 520 de elevi şi 39 de firme implicate, la care se adaugă şi specializările din cadrul şcolilor profesionale de la alte unităţi de învăţământ. Cred că Braşovul a făcut alegerea corectă, atât în ceea ce priveşte învăţământul, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul firmelor din Braşov, care au înţeles că doar împreună ne putem dezolta, şi cel al asociaţiilor profesionale, cum ar fi Clubul Economic German, Asociaţia de Turism Poiana Braşov, Camera de Comerţ Româno-Germane fără de care nu am fi reuşit să facem aceste lucruri”, a declarat George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare