Expres

Aeroportul Brașov. Primul zbor, întâmpinat cu fanfară, tunuri cu apă și covor roșu

Aeroportul Brașov. Primul zbor, întâmpinat cu fanfară, tunuri de apă și covor roșu. După ce, în 10-11 iunie, au fost organizate Zilele Porților Deschise, joi, 15 iunie, va avea loc inaugurarea oficială a Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav. La eveniment sunt (erau) așteptați premierul, ministrul transporturilor, dar și cosmonautul Dumitru Prunariu și alte oficialități și pesonalități, care vor veni de la București cu o aeronavă Boeing a companiei TAROM.
Deși a demisionat din funcția de prim-ministru și acum este președintele Senatului, Nicolae Ciucă ar putea fi prezent, mai ales că a fost invitat de acum două luni. Puțin probabil să vină Marcel Ciolacu, prim-ministrul desemnat, sau premierul interimar, Cătălin Predoiu.
Avionul ar urma să decoleze de la București la 7:30, iar de la Brașov invitații vor putea urmări pe un ecran led poziționat în salonul plecări interne procesul de comunicare între turnul de control virtual, camera de control de trafic aerian de la Arad și aeronava TAROM, care va fi pilotată de Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu.
La aterizarea pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, în jurul orei 8:10, aeronava TAROM va fi primită de autospeciale cu tunuri cu apă.
Festivitățile de pe apronul aeroportului, cu covor roșu pentru oaspeți, includ intonarea Imnului Național al României de către fanfara Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și întâmpinarea cu gardă militară, o ceremonie religioasă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului; tăierea panglicii inaugurale și o alocuțiune a prim-ministrului României (sau a altui înalt oficial). Vor urma alte discursuri oficiale și ceremonia dezvelirii plăcii inaugurale a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. În cadrul evenimentului va avea loc și ceremonia decernării titlului de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Braşov” dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, așa cum a decis plenul Consiliului Județean.
Cei prezenți vor putea participa ulterior la un tur ghidat, iar la ora 10:30 este planificată decolarea aeronavei TAROM spre București.
Tot în 15 iunie, încep cursele comerciale de linie operate de Dan Air: Brașov – Stuttgart și Nürnberg – Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] ore până când Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) va fi deschis oficial (detalii aici), iar reprezentanții instituției au postat pe Facebook două clipuri video spectaculoase. Unul […]

Back to top button