Expres

Aeroportul Brașov – verificare din zbor

Aeroportul Brașov – verificare din zbor. După cele două zile de porți deschise, se fac ultimele pregătiri pentru primele aterizări pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).

Despre aceste verificări tehnice înainte de deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a scris Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, pe pagina sa oficială de Facebook.
Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air 350, aparţinând Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) a revenit în această dimineaţă (nota red. – luni dimineață) la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav pentru prima verificare periodică, după autorizare, a echipamentelor de navigație aeriană.
Echipajul AACR a verificat din zbor echipamentul ILS/DME în ceea ce priveşte stabilitatea în timp a parametrilor săi şi menținerea performanţelor la standardele internaţionale ale aviației civile.
Rezultatele foarte bune ale echipamentelor de navigație aeriană instalate pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav asigură o siguranță foarte ridicată pentru aeronavele care vor opera pe acest aeroport.
Deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav din 15 iunie se realizează în condițiile în care colegul meu, directorul general Anghel Alexandru, împreună cu întreaga echipă implicată în implementarea obiectivului s-a asigurat că Aeroportul îndeplinește toate condițiile necesare unui aeroport internațional, condiții impuse de organizațiile internaționale ale aviației civile, verificate şi avizate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Ministerul Transportului.
Aeronava AACR este printre cele mai performante avioane de acest tip din Europa, fiind dotată cu o aparatură specială de cea mai înaltă performanță, care verifică şi calibrează sistemele de radionavigaţie pentru aterizare şi rută, precum şi procedurile de zbor ale aeroporturilor civile si militare”, a scris Adrian Veștea.

Aeroportul Brașov – verificare din zbor. Va fi un zbor inaugural, în dimineața zilei de joi, 15 iunie, atunci când va ateriza, la ora 8.10, pe aeroportul brașovean o aeronavă TAROM. La bordul avionului Boeing se vor afla circa 100 de persoane, oficialități și personalități, care vor fi aduse de la București cu acest zbor charter.

„În prezent facem evaluări să vedem care sunt persoanele care vor fi în prima aeronavă. Vom avea și un număr de invitați care vor fi în terminal. Este un moment istoric, ținând cont de faptul că acest proiect a fost o așteptare a brașovenilor de zeci de ani. Nu am reușit să avem până în prezent nicio infrastructură de tip autostradă, deși Brașovul s-a dezvoltat constant. Brașovul a devenit unul dintre principalii participanți la PIB-ul României. Era normal ca Brașovul să aibă aeroport, iar pe viitor, următoare provocare va fi aceea de a lega Brașovul, prin sistem de tip autostradă, de București, de Sibiu și de Moldova, de Bacău”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Încep și cursele de linie

După zborul inaugural (la 10.30, avionul va decola spre București), va ateriza o aeronavă Airbus A320 a Dan Air, ce vine de la Nürnberg, aceasta fiind prima cursă comercială de linie. Tot joi, este programată cursă către Stuttgart de pe Aeroportul Brașov.
Pe relația Brașov – Nürnberg – Brașov vor fi câte două curse săptămânal, în fiecare luni și joi.
Tot două curse vor pe săptămână vor fi și pe relația Brașov – München – Brașov (în fiecare luni și vineri).
Celelalte curse operate de la AIBG: Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți); Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri); Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi); Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri).
Rutele de la Brașov la Milano și către Budapesta, anunțate inițial, au fost anulate.
Din 2 august, Wizz Air a anunțat curse pe relația Brașov – Londra (Luton), în fiecare luni, miercuri, vineri, iar din 2 septembrie 2023, pe relația Brașov – Dortmund (marți, sâmbătă).
Din 16 iunie încep și zborurile charter către Grecia și Turcia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov – verificare din zbor […]

8 luni în urmă

[…] la ora 10:30 este planificată decolarea aeronavei TAROM spre București.Tot în 15 iunie, încep cursele comerciale de linie operate de Dan Air: Brașov – Stuttgart și Nürnberg – […]

Back to top button