Educaţie

BRAȘOV. Sărbătoare pentru a șasea generație a Școlii profesionale în sistem dual Kronstadt

  • kronstadt_270725.jpg
  • krontadt3_270724.jpg
 

Prima şcoală profesională în sistem dual din România a sărbătorit, astăzi, alături de a șasea generație de absolvenţi, care îşi vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit, începând cu luna august.

Este vorba despre 209 tineri care au urmat cursurile Școlii Profesionale Germane Kronstadt, toți primind deja oferte din parta companiilor partenere. 

„Școala Profesională Kronstadt este prima în sistem dual din Brașov și a devenit model de bună practică în toată România. Din păcate, deși este un model de succes, sunt, încă, foarte mulți la nivel național, cărora le este frică să își asume o astfel de decizie, aceea de a dezvolta sistemul de învățământ profesional. Așa că am ajuns să importăm forță de muncă din alte țări ca Bangladesh, Sri Lanka, India sau Venezuela, în loc să le oferim copiilor noștri un viitor la ei în țară. Noi vom continua pe acest drum, mai ales că acest sistem de învățământ a produs lucruri concrete, reușește să le ofere elevilor o meserie, un loc de muncă și un punct de plecare în viață. Ca primar, mă mândresc cu ea și doresc să multiplicăm cât mai mult acest exemplu. Vă asigur de tot sprijinul municipalității pentru această școală, în acest parteneriat care s-a dovedit unul de succes, și vă asigur că vom continua investițiile în dezvoltarea învățământului profesional dual”, a declarat primarul George Scripcaru la ceremonia de absolvire care a avut loc ieri la Aula Universității Transilvania.
 
În ședința Consiliului Local de joi a fost aprobat proiectul de construire a unui cămin internat la Școala Profesională Kronstadt. Va avea nouă etaje și va găzdui peste 300 de elevi, costurile totale pentru construcție depășind 22 de milioane de lei.
 
„Acesta este un proiect pe care trebuie să îl facem pentru că reprezintă o investiție în viitorul acestui oraș. Le muțumesc cadrelor didactice pentru că în acești ani v-au pregătit pentru a avea un loc de muncă, dar și partenerilor noștri de la firmele implicate în acest proiect. Vă urez vacanță frumoasă și să nu fiți supărați că este mai scurtă decât în cazul altora, pentru că voi începeți să munciți la firmele pe care le-ați ales, pentru că acest loc de muncă vă oferă oportunitatea de a vă construi un viitor mai bun”, a fost mesajul adresat de Scripcaru noilor absolvenți. 
 
 
Campus Tehnic Brașov

Începând cu anul școlar 2018-2019 a început parteneriatul între Școala Profesională Germană Kronstadt, Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și asociația DWK Fit For Future, în vederea școlarizării unui număr de 75 elevi profil electromecanic utilaje și instalații industriale, a cărui executare până în prezent a confirmat succesul acestui parteneriat și a certificat că soluția de colaborare între cele două instituții de invățământ este un pas major, important și absolut necesar în dezvoltarea învățământului dual din Brasov.

Părtile doresc extinderea acestei colaborări și pentru anul școlar 2019-2020 și transformarea acestui parteneriat, într-unul pe termen lung (3-5 ani) în cadrul unui consorțiu, care să funcționeze in baza prevederilor legale și care va purta denumirea de „Campus Tehnic Brasov (CTB)”. 

Pentru anul școlar 2019-2020, în cadrul CTB au fost acceptați 314 elevi dintr-un total de 325 elevi solicitați, care provin din 18 județe și din Republica Moldova. Ca urmare, școala va avea aproximativ 950 elevi în învățământ profesional dual, clasa a IX-a, a X-a, a XI-a și aproximativ 130 elevi în învățământ seral, clasa a XI-a, XII-a, XIII-a

Începând cu anul școlar 2019-2020, din proiect vor face parte 19 companii partenere, față de 10 companii care au inițiat proiectul în anul 2012.

Clădirea atelierelor școlii a fost reabilitată în anul 2015, de către municipalitate, fiind amenajată și dotată pentru elevii școlii de către asociația DWK Fit For Future. Dotarea a fost continuată și în anul școlar 2017 – 2018 cu un atelier de confecții articole din piele și înlocuitori, dotare realizată de către compania parteneră care școlarizează în domeniul menționat.

În anul școlar 2017-2018 s-a început reabilitarea de către Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Brașov a sălii de educație fizică și sport, a fost dotată cu echipamentele necesare de către asociația DWK Fit For Future, astfel încât la începutul anului școlar 2018-2019 a fost data în folosință.

Datorită numărului mare de elevi proveniți din alte județe ale țării și a extinderii capacității de școlarizare în cadrul Colegiului Tehnic Energetic ”Remus Răduleț”, în anul școlar 2018-2019 s-au inițiat demersurile pentru construirea împreună cu Unitatea Administrativ Teritorială Brașov, a unui cămin al Școlii Profesionale Germane Kronstadt, cu o capacitate de 300 de locuri, în acest sens fiind semnat protocolul de colaborare între UAT Brașov, DWK Fit For Future, ISJ Brașov și SPGK.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare