Educaţie

BAC 2016. Luni încep probele serioase

 

În ultimele trei săptămâni absolvenții de  liceu care vor diploma de bacalaureat au susținut probele de competențe lingvistice la limba română, la o limbă modernă de circulație internațională (iar cei care au studiat în limbile minorităților naționale, în plus, proba la limba maternă) și proba de competențe digitale. Dacă la toate acestea au primit certificate de utilizatori, probele neputând fi picate,candidații dau de luni piept cu examenele serioase.
Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a) și vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d).

Potrivit inspectorului de specialitate Valentin Bucur, de la Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, dintre cei 3.160 de candidați înscriși în județ, 3.062 susțin probele scrise. 502 sunt absolvenți de liceu din promoțiile anterioare, și, conform metodologiei, ei au dreptul să susțină doar examenele picate. Astfel, la limba și literatura română sunt înscriși 2.732, la limba maternă – 255, la proba obligatorie a profilului (matematică sau  istorie) – 2.795. La proba la alegere sunt înscriși 2.886, dintre care cei mai mulți la geografie – 971.

Bacalaureatul 2016 se susține în zece centre de examen, nouă în Brașov și unul în Făgăraș, care are subcomisie la Victoria. Și Colegiul „Mircea Cristea” din Brașov are o subcomisie pentru candidații din zona Rupea.

Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Fără telefoane mobile sau orice surse de rezolvare

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.„Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare