Economic

Grupul brașovean Sergiana, într-un top important

Sergiana într-un top important

Pesta porcină africană a dat peste cap topul celor mai mari crescători de porci din România. Mai mult decât atât, unii aproape că au dispărut din piață. În prezent, clasamentul realizat de Retail.ro este dominat de străini, Smithfield și Premium Porc, companii care și ele au suferit pierderi importante. De precizat că danezii de la Premium Porc dețin ferme și în județul Brașov.

Sergiana într-un top important

Ferma Europig (Sergiana Grup), controlată de omul de afaceri brașovean Tudor Neculoiu – patronul Sergiana Group, are o capacitate de circa 50.000 capete de porci, conform sursei citate. Printre altele, Neculoiu deține și o fabrică de nutrețuri concentrate, un abator, precum și o fabrică de mezeluri.

Efectivele de porci din România au scăzut dramatic în ultimele decenii, ajungând de la 12 milioane de animale în 1990, la 4,79 milioane în 2000, respectiv 3,2 milioane tone, în 2021. Numai anul trecut, din cauza pestei porcine africane, au fost sacrificate peste 600.000 de animale.

În prezent, țara noastră importă peste 90% din carnea de porc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button