Economic

Cât va fi prețul minim de vânzare al Hotelului Coroana-Postăvarul din Brașov

Cât va fi prețul minim de vânzare al Hotelului Coroana-Postăvarul din Brașov.

Consiliul de Administraţie al Aro Palace a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe 20 martie. Atunci se va vota aprobarea scoaterii la vânzare a activului Hotel Coroana-Postăvarul, la un preţ minim de 8,4 milioane de euro. Dar şi împuternicirea CA în vederea derulării negocierilor, așa cum a informat Bursa.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) va avea loc în aceeaşi zi. Acolo se va vota distribuirea sumei de 8,06 mil. RON către acţionari, respectiv a unui dividend brut de 0,02 RON pe acţiune. În funcţie de preţul actual de tranzacţionare, randamentul dividendului ajunge la 5,7%.

Conform sursei citate, Aro Palace a trecut pe profit de 350 mii RON în primele nouă luni din anul trecut, de la o pierdere de 1,1 mil. RON în aceeaşi perioadă din 2021. Veniturile au însumat 18,5 mil. RON, cu 40% peste nivelul precedent.

Valoarea de piaţă a societăţii este de 140 de mil. RON, după o depreciere de 8% a acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 41 mii RON.

Capitalul social este deţinut în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), urmat de SIF Muntenia (SIF4), cu 10,4%.

Cât va fi prețul minim de vânzare al Hotelului Coroana-Postăvarul din Brașov

Evaluat acum la 8,4 milioane de euro, Hotelul Coroana, de pe Strada Republicii, a fost inaugurat în anul 1910. A fost construit în stilurile Art-Nouveau și Baroc.

Potrivit Wikipedia, turiștii ajungeau de la gară cu trăsura, cu mașina de piață (varianta taxiului de azi) sau cu omnibuzul hotelului.

Cafeneaua Coroana era considerată „Capșa Brașovului”.

În perioada comunistă, numele hotelului „Coroana” a fost schimbat în „Postăvarul”. S-a revenit la vechea denumire după 1990 (pentru sediul principal construit în 1910). Corpul clădit ulterior, în 1927, și-a păstrat denumirea de „Postăvarul”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Cât va fi prețul minim de vânzare al Hotelului Coroana-Postăvarul din Brașov […]

1 an în urmă

[…] Aro Palace, con­trolată de Transilvania Invest­ments, a anunțat că va licita public vânzarea Hotelului Coroana-Postăvarul din Brașov. Prețul de pornire va fi de 9,1 milioane euro, așa cum a informat la Bursa de Valori […]

Back to top button