Eco

CARPATHIA. S-au plantat peste 16.600 de puieţi de fag şi molid

  • puiet1.jpg
  • samanta-bradincoltita.jpg
  • observator-animale-salbatice.jpg
  • 20160428-115236.jpg
  • exempludereconstuctieprevenireeroziune-zonaplantatacupuietis
  • santier-prevenire.jpg
 

Recent s-au plantat puieţi într-o zonă erodată şi s-a prezentat un observator de animale sălbatice. Astfel, Fundaţia Conservation CARPATHIA (FCC) a anunţat rezultatele proiectului „Reconstrucţia habitatelor forestiere din Valea Dâmboviţei, în suprafeţe cu eroziune severă cauzate de exploatările forestiere necorepunzătoare”. „Cele mai importante rezultate sunt refacerea a 9,5 km de şanţuri de eroziune, plantarea a peste 16.600 de puieţi forestieri (fag, paltin, scoruş şi molid), pe aproximativ 5 ha, şi stabilizarea a circa 100 de hectare de habitat forestier. De menţionat sunt şi cele 500 de manuale editate privind controlul eroziunii în ariile naturale protejate pe care le vom distribui celor interesaţi“, se arată într-un comunicat.

De asemenea, se mai anunţă că Asociația de Vânătoare Piatra Craiului Făgăraș Conservation (AVPCFC), prin proiectul „Ecoturism și conservarea biodiversității într-un fond cinegetic, pentru dezvoltare sustenabilă prin programe de observare a faunei sălbatice”, doreşte să aducă vizitatori în zona Rucăr. Acest program este o alternativă bazată pe conservare, la gestionarea clasică a fondului cinegetic. Orice familie sau grup care rezervă cazarea la o pensiune din zona Rucăr-Câmpulung poate fi îndrumată să facă o excursie cu ghid, în natură.

La evenimentul din 28 aprilie au participat reprezentanţi ai autorităţilor din Argeş şi Braşov. Evenimentul a avut loc în Satic, com. Rucăr. Printre altele, participanţii au vizitat unul din observatoarele de animale salbatice construite la Pecineagu, în cadrul celui de-al doilea proiect.

Fundaţia Conservation CARPATHIA (FCC) a fost fondată în 2009, cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum şi pentru a conserva o suprafaţă mare a pădurilor din Carpaţi, pentru generaţile viitoare. „Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor şi cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecţia completă a tuturor elementelor naturale, din bani privaţi şi publici. Intenţia este ca, în cele din urmă, proprietatea terenurilor noastre să se întoarcă în domeniul public, în regim de protectie permanenţă sub forma unui parc naţional“, spun reprezentanţii fundaţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare