Eco

FIN-ECO investește în senzori de monitorizare a calității aerului – soluție pentru prevenirea și reducerea poluării

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO SA, investește în tehnologii inovatoare de prevenire și reducere a poluării aerului. Decizia strategică vine în completarea eforturilor companiei de a contribui la protecția mediului, ca urmare a desfășurării activității în conformitate cu toate prevederile legale din domeniu, devenind furnizor de bune practici în domeniul managementului deșeurilor municipale. 

„Având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni, FIN-ECO S.A. a decis să instaleze sisteme pentru monitorizarea calității aerului. Investiția va permite detectarea, măsurarea, identificarea surselor de poluare a aerului din zona specifică și suprimarea acestora. Sistemul de monitorizare reprezintă un instrument inovator și eficient în fundamentarea deciziilor operative în ceea ce privește emisiile de miros de la depozit. Această tehnologie performantă ajută la stabilirea unor măsuri preventive, astfel încât eventuale depășiri ale emisiilor să fie înlăturate cu prioritate”, a explicat administratorul FIN-ECO, Marcela Predescu. 

Sistemul de monitorizare și analiză a mirosului — un sistem precis, inteligent și eficient — va fi implementat la Brașov de Klarwin, partenerul tehnologic al companiei FIN-ECO.

„Sistemul de monitorizare în timp real a emisiilor ce produc disconfort olfactiv va detecta, măsura și monitoriza în mod continuu mirosurile printr-o rețea de «nasuri» electronice amplasate la periferia depozitului și în incinta acestuia. Sistemul încorporează un soft de modelare a dispersiei atmosferice pentru prezicerea impactului mirosurilor asupra ariei înconjurătoare, în funcție de condițiile meteorologice. Cu ajutorul datelor privind starea vremii, sistemul Klarwin va putea urmări zona de dispersie a generatorilor de miros, influențați de viteza si direcția vântului. Astfel, atât managementul companiei FIN-ECO și personalul operator, cât și publicul interesat, vor putea vizualiza în timp real calitatea aerului din proximitatea depozitului ecologic zonal” a declarat Lucian Pavel, manager al Departamentului Aplicații Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Investiția în sistemul inteligent va permite operatorului și acordarea unor răspunsuri prompte în cazul sesizărilor, petițiilor sau reclamațiilor care vizează un eventual disconfort cauzat de calitatea aerului, servind astfel interesului public. FIN-ECO rămâne un pionier în promovarea tehnologiilor de protecție a mediului, cu obiectivul declarat de a fi un exemplu de bune practici pentru celelalte depozite de deșeuri din țară.

| MyTex.ro
FIN-ECO investește în senzori de monitorizare a calității aerului - soluție pentru prevenirea și reducerea poluării 10

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov. Compania lucrează cu cei mai buni specialiști la nivel internațional, cu lideri europeni în producția de tehnologii sustenabile în domeniul gestionării deșeurilor, asigurând un randament superior al instalațiilor din depozit. Obiectivul strategic al FIN-ECO S.A. este să devină cel mai verde și inovator operator din domeniu, până în 2025.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button