Dosare

BRAȘOV. Schimbări la încadarea juridică a faptelor în dosarul pe care îl „împart” Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă și alți politicieni / Ce a decis Tribunalul, astăzi

  • alde-cancescu-ialomitianu-anutoiu-obreja41.jpg

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, nu va mai fi judecat pentru șapte infracțiuni de luare de mită, în dosarul în care este inculpat și fostul senator Sebastian Grapă, ci pentru altă infracțiune, la conform deciziei de astăzi a Tribunalului Brașov.

În fapt, Tribunalul a admis astăzi propunerea formulată din oficiu de instanţă privind schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpaților Căncescu Adrian Aristotel, Şoneriu Valentin Olimpiu, Ungureanu Vasile, Crăciun Dragoş Romulus, Muntean Cătălin George, Grapă Sebastian, Matei Gavril şi Cornea Gheorghe Claudiu.

Astfel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, se schimbă schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute din „şapte infracţiuni de luare de mită” în infracţiunea de „folosire de o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în formă continuată”.

În ceea ce-i privește pe Grapă, Șoneriu, Ungureanu, Crăciun, Muntean, Cornea și Matei, încadrarea se schimbă din „dare de mită” în „complicitate la infracţiunea de folosire de o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Instanța a respins, totodată, cererea Ministerului Public privind schimbarea încadrării juridice din şapte infracţiuni de luare de mită reţinute în sarcina lui Căncescu într-o singură infracţiune de luare de mită în formă continuată (şapte acte materiale).

Conform datelor de pe site-ul Tribunalului, instanța „respinge cererea Ministerului Public privind schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor Şoneriu Valentin Olimpiu, Ungureanu Vasile, Crăciun Dragoş Romulus, Muntean Cătălin George, Grapă Sebastian, Matei Gavril şi Cornea Gheorghe Claudiu din infracţiunea de dare de mită în formă continuată prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen, art. 5 alin. 1 C.pen. într-o infracţiune simplă de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. În baza art. 386 C.pr.pen. respinge cererea Ministerului Public privind schimbarea încadrării juridice din şapte infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen, art. 5 alin. 1 C.pen. şi art. 38 alin. 1 C.pen. reţinute în sarcina inculpatului Căncescu Aristotel Adrian într-o singură infracţiune de luare de mită în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen, art. 5 alin. 1 C.pen. (şapte acte materiale) şi art. 308 C.pen. În baza art. 386 C.pr.pen. respinge cererea Ministerului Public privind schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor Şoneriu Valentin Olimpiu, Ungureanu Vasile, Crăciun Dragoş Romulus, Muntean Cătălin George, Grapă Sebastian, Matei Gavril şi Cornea Gheorghe Claudiu din infracţiunea de dare de mită în formă continuată prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen, art. 5 alin. 1 C.pen. într-o infracţiune simplă de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 308 C.pen. În baza art. 386 C.pr.pen. respinge cererea Ministerului Public privind schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor Leancu Cosmin şi Grama Lucia Cristina, din infracţiunile de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal şi favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal într-una singură, respectiv în infracţiunea de mărturie mincinoasă prev. de art. 273 alin. 1 C.pen. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.02.2022”.

Iată AICI informațiile oferite de DNA în 2017.

Amintim că, în data de 1 februarie, Aristotel Căncescu a fost ridicat de polițiști, după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru fapte de corupție, într-un alt dosar penal (vezi AICI).

CITEȘTE ȘI:

Update BRAŞOV. DNA cere şi arestarea preventivă a lui Căncescu, în dosarul lui Grapă

BRAŞOV. Sebastian Grapă şi alţi doi braşoveni au fost reţinuţi de DNA!

BRAŞOV. Trei consilieri judeţeni audiaţi de DNA, alături de Sebastian Grapă. Soţia senatorului a ajuns la spital

BRAŞOV. Percheziţii la locuinţa fostului senator Sebastian Grapă?!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button