Dosare

Amenzi de 12.000 de lei şi dosar penal pentru tăieri ilegale de arbori în zona Vidraru-Făgăraş

 

Sancțiuni contravenționale în cuantum de 12 000 de lei au fost aplicate pentru pentru tăierea ilegală de arbori din zona Vidraru – Făgăraş, urmând să fie deschis şi un dosar penal. Este anunţul făcut astăzi de reprezentanţii organizaţiei pe mediu Greenpeace România. 

„Pretinsa diminuare a fenomenului tăierilor ilegale se vede doar din birou. În teren tăierile ilegale afectează suprafețe mari și produc inclusiv distrugerea ultimelor păduri virgine ale Europei”, au subliniat ONG-iştii.

Printr-un comunicat de presă, aceştia au precizat că speţa a intrat în atenţia autorităţilor după ce un voluntar a semnalat, prin intermediul site-ului salvezpadurea.ro, posibile tăieri ilegale în zona lacului Vidraru, în bazinul râului Cumpăna. Sesizările au fost confirmate în teren de Garda Forestieră Ploiești. Ca urmare au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 12.000 de lei și va fi deschis un dosar penal pentru tăierea ilegală de arbori. 

„Greenpeace România a organizat anul trecut o tabără timp de o lună în aceeași zonă a lacului Vidraru, unde, alături de voluntari din 14 țări, a documentat distrugerea a 38,3% din pădurile virgine din bazinele râurilor Cumpăna și Cumpănița. În ultimii zece ani, doar în aceste două văi care înainte adăposteau 2.575 hectare de păduri virgine, au fost distruse 985 de hectare. Pentru 845 de hectare de păduri virgine din Munţii Făgăraș Greenpeace România a realizat studii pentru includerea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine”. a precizat sursa citată.

În acest context, cei care militează în mod voluntar pentru salrea mediului cer în continuare Ministrului Apelor și Pădurilor din România să aplice de urgență moratoriul instituit prin lege asupra oricărei forme de intervenție în pădurile care încă se pot califica pentru a fi incluse în Catalog.

„Eforturile din teren ale Gărzilor Forestiere și ale tuturor instituțiilor de control, dar și acelea ale voluntarilor pentru protejarea pădurilor trebuie susținute de o legislație eficientă. Astăzi se dezbate în comisiile parlamentare legea privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, a adăugat Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei de păduri și biodiversitate în cadrul Greenpeace România. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare