Sport

România, ce victorie! „Tricolorii” au bătut Coreea de Sud la Mondialul de hochei pe gheaţă. Misiune îndeplinită în Italia

România, ce victorie! Într-o ţară în care oamenii de decizie îşi bat joc de sport, o ţară care are patinoare ce pot fi numărate pe degete, o ţară care a desfiinţat Ministerul Sportului cu un an înainte de o ediţie a Joculrilor Olimpice, hocheiul a produs o Naţională care se bate cu naţiuni mult mai dezvoltate, în care conducătorii chiar investesc în sport şi în infrastrctură.

România, ce victorie! După succesul de miercuri cu Ungaria, Naţionala de hochei pe gheaţă a României a făcut un nou meci mare la Bolzano, la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A.

„Tricolorii” au învins şi Coreea de Sud, 3-2, şi vor fi şi în 2025 în lumea bună a hocheiului pe gheaţă mondial.

„Pentru mine, toţi joacă pentru România, români, unguri, nu contează. Dacă un jucător este eligibil pentru România, eu îl vom trimite pe gheaţă. Nu contează că e român, ungur, canadian… Toţi jucătorii eligibili vor fi acolo și vor juca pentru România”, spunea Dave MacQueen într-un interviu exclusiv pentru MyTEX înainte de acest Campionat Mondial. Şi canadianul a reuşit şi la Naţionala României ceea ce a făcut la Corona Braşov. A creat un grup care luptă până în ultima secundă şi nu cedează psihic indiferent de cum decurg meciurile. Excelent tactic, MacQueen a găsit drumul spre victorie şi cu Coreea de Sud, formaţie pe care România nu a învins-o până acum.

România | MyTex.ro
România, ce victorie! „Tricolorii” au bătut Coreea de Sud la Mondialul de hochei pe gheaţă. Misiune îndeplinită în Italia 20

Primele două reprize ale meciului de la Bolzano au fost jucate perfect de români. Cu Zoltan Toke din nou excelent în poartă şi cu o defensivă exactă, ai nostri au controlat tactic jocul, deşi rivalii au avut posesia. Roberto Gliga a deschis scorul în minutul 15, 1-0 fiind scorul cu care s-a intrat la prima pauză. În partea a doua, Otto Sandor Szekely a profitat de o gafă a unui fundaş şi a făcut 2-0 pentru România. În repriza a treia, Coreea de Sud a revenit repede în meci, după golul lui Shin, din minutul 44. Asiaticii au reuşit să egaleze prin Ahn, în minutul 54, dar Balazs Peter, din pasa lui Tamas Reszegh, a dat lovitura pe contraatac, în inferioritate, în minutul 56 şi a stabilit scorul final, 3-2 pentru România.

România | MyTex.ro
România, ce victorie! „Tricolorii” au bătut Coreea de Sud la Mondialul de hochei pe gheaţă. Misiune îndeplinită în Italia 21

„Am luat totul pas cu pas. Nu am avut meciuri amicale înaintea acestui Campionat Mondial şi a a fost nevoie de timp sa intrăm în ritm. Era clar că noi trebuie să ne apărăm exact, acesta a fost planul de joc. Hocheiul în România a crescut mult, dar este clar mai mai ave de lucri. Am venit aici setaţi să rămânem în această divizie. Acum, avem chiar şanse la locul 3, vedem ce va fi mâine”, a declarat imediat după meci căpitanul Roberto Gliga.

Cu 6 puncte, România şi-a asigurat prezenţa în Divizia I Grupa A şi pentru anul viitor, indiferent de rezultatele meciurilor de mâine.

România | MyTex.ro
România, ce victorie! „Tricolorii” au bătut Coreea de Sud la Mondialul de hochei pe gheaţă. Misiune îndeplinită în Italia 22

În ultima zi, „tricolorii” se vor duela cu Japonia, de la ora 13.30.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare