Delicte

Tribunalul Brașov a stabilit cauțiune de 60.000 de lei pentru un polițist acuzat de luare de mită

Tribunalul Brașov a stabilit cauțiune de 60.000 de lei pentru un polițist acuzat de luare de mită. Polițistul din Ormeniș, județul Brașov, a fost arestat preventiv în septembrie 2022. Ieri, instanța a admis înlocuirea măsurii preventive cu controlul judiciar, dar pe cauțiune.

„31.01.2023
Ora estimata: 11:00
Complet: PD1
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 242 alin. 10 Cod procedură Penală, admite în principiu cererea privind plasarea inculpatului BOLTINESCU GABRIEL TIBERIU sub control judiciar pe cauţiune, prin înlocuirea măsurii arestului preventiv. Stabileşte cuantumul cauţiunii la suma de 60.000 lei, care se va consemna conform art. 217 Cod procedură Penală, pe numele inculpatului la dispoziţia Tribunalului Braşov şi care va fi achitată conform art. 242 alin. 10 şi 13 Cod procedură Penală în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a prezentelor dispoziţii. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Dată în camera de consiliu conform art. 242 alin. 10 Cod procedură Penală şi pronunţată în şedinţă publică azi data de 31.01.2023, orele 11,25”, se arată pe site-ul Tribunalului Brașov.

Polițistul a fost arestat în septembrie 2022 pentru:
-luare de mită
-trafic de influenţă
–efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia (de poliţist)
-favorizarea făptuitorului.

Pentru ce ar fi luat mită

La acea vreme, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au pus în executare cinci mandate de percheziție la locuințele unor persoane și la sediul subunității de poliție. „În fapt, un agent de poliție din cadrul IPJ Brașov – Postul de Poliție Ormeniș a primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.
De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută”, se arată într-un comunicat al Parchetului, remis în septembrie 2022.

Vezi și: BRAȘOV. Polițistul acuzat de luare de mită vrea să fie scos din Arest

Update. BRAȘOV. Tribunalul a admis arestarea preventivă a polițistului acuzat de luare de mită, favorizarea infractorului și alte infracțiuni / Despre cine este vorba…

Județul BRAȘOV. Polițistul acuzat de luare de mită, propus spre arestare preventivă

BRAȘOV. Cinci PERCHEZIȚII, inclusiv la o subunitate de poliție


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button