Delicte

Update. BRAȘOV. Tribunalul a admis arestarea preventivă a polițistului acuzat de luare de mită, favorizarea infractorului și alte infracțiuni / Despre cine este vorba…

  • politist_12.jpg
 

Tribunalul Brașov a admis astăzi arestarea preventivă a polițistului de la Secția din Ormeniș, jud. Brașov, care este acuzat de infracțiuni precum cea de luare de mită.

Iată decizia Tribunalului:

„În baza art. 226 al. 1 Cod de Procedură Penală raportat la art. 223 al. 2 Cod de Procedură Penală şi art. 202 al. 1, 3, 4 lit. e Cod de Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi, pe cale de consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
-«luare de mită» prev. de art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000
-«trafic de influenţă» prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal
«efectuarea de operaţiuni financiare», ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia (de poliţist)» prev. de art. 12 alin. 1 lit. a teza I din Legea nr. 78/2000

«favorizarea făptuitorului» prev. de art. 269 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2022 şi până la data de 13.10.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BOLTINESCU GABRIEL-TIBERIU. Executorie. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la pronunţare”.

VEZI ȘI:

BRAȘOV. Cinci PERCHEZIȚII, inclusiv la o subunitate de poliție

Județul BRAȘOV. Polițistul acuzat de luare de mită, propus spre arestare preventivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button