Coronavirus

Un medic militar din BRAȘOV conduce Spitalul Județean Suceava

 

Noul manager, de fapt comandant, al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este medicul militar Daniel Ionuţ Derioiu. Colonelul medic Daniel Ionuț Derioiu a fost până acum directorul medical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov. El a fost transferat să preia conducerea spitalului după ce fostul director, Florin Filip, și-a dat demisia miercuri, la o săptămână după ce a fost numit, în plin dezastru. Spitalul din Suceava este un focar de coronavirus, 200 de cadre medicale infectate, într-un oraş aflat în carantină generală.

Medicul Derioiu a terminat Institutul Medico-Militar din Bucureşti în anul 1999. Este medic primar în medicina de familie şi are atestat în medicina de urgenţă. Col. Derioiu a ajuns la Suceava împreună cu o echipă formată din încă trei medici militari. Conform MApN, echipa care va asigura managementul medical şi operaţional al unităţii sanitare e constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, şef al logisticii – maior Lupaşcu Bebi, iar ofiţer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci.

De asemenea, tot ieri ar fi urmat să ajungă la Suceava încă 20 de medici, din București și din țară, care vor ajuta cadrele medicale sucevene.

Noua conducere a Spitalului Județean Suceava – managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan – a demisionat miercuri seară.

Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, se află în izolare la domiciliu.

„Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava nu are stocuri de medicamente pentru tratamentul infecțiilor cu virusul SARS- COV- 2, stocurile fiind epuizate la data de 29 martie 2020”, scrie în adresa primită de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan pe 31 martie, potrivit monitorulsv.ro

Peste 50% dintre cadrele medicale din România infectate cu coronavirus sunt de la Suceava, adică 200 de cadre medicale de la spitalul județean: 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de membri ai personalului auxiliar. Aproape un sfert din cazurile de contaminare cu coronavirus din România, până la data de 31 martie, au fost depistate la Suceava. 30 din cele 82 de decese înregistrate până marți, 31 martie, inclusiv, s-au produs în acest spital.

Situația de la Suceava este rezultatul unor decizii de management greșite ale fostei conduceri a spitalului, înlocuită de cea care și-a dat demisia miercuri seară.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis i-a retras spitalului decorația „Meritul sanitar” în grad de Cavaler, conferită în urmă cu un an, din cauza „deficiențelor constatate în perioada stării de urgență” provocate de pandemia de COVID-19, „de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

Joi, președintele a făcut cunoscute măsurile luate pentru rezolvarea crizei de la Suceava și a făcut un apel către medici să se întoarcă la spital.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare