Coronavirus

De ce TREBUIE adoptat Certificatul Covid?!… Ministrul Sănătății și valul 5 Covid / SCENARII posibile

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a organizat astăzi o conferință de presă pe tema iminentei apariții a valului 5 Covid în România – vezi și: „România NU e pregătită pentru valul 5 Covid”! Ce a spus dr. Emilian Imbri?!…, numărul noi de cazuri de infectare cu noul coronavirus crescând în țară în ultimele zile – Situația Covid de AZI în Brașov și în țară… Aproape 1.300 de NOI CAZURI la nivel național!

„Certificatul COVID nu a fast adoptat. Este o măsură ce trebuia luată. Vedem dacă va exista o decizie politică încât să evităm trei lucruri majore: să evităm un lockdown, închiderea școlilor și, bineînțlees, reducerea numărului de decese, a declarat dr. Rafila, precizând de asemenea: „Ne-am aflat în cursul celui de-al patrulea val într-o situaţie în care sistemul de sănătate a fost depăşit ca resurse. Am avut cea mai mare mortalitate din UE. 3 la sută din pacienţii infectaţi în România au murit. Au fost afectate persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat sau nu au avut acces la servicii medicale. Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple”.

Ministrul Sănătății a mai precizat: „Avem măsuri de sănătate publică care se referă la distanţare, utilizarea măştii. Insistăm în privinţa vaccinării. Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm campania de vaccinare, prin implicarea profesioniştilor din sănătate, prin oferirea de informaţii. Extinderea testării la cabinetele de medicină de familie e o promisiune din programul de guvernare”. 
 
La rândul său, Adriana Pistol, reprezentantul INSP, a punctat că valul Omicron va atinge vârful mult mai repede decât cel Delta: „Nu înseamnă, însă, neaparat că vom avea aceste 25.000 de cazuri/zi. Dacă certificatul Covid ar fi introdus, panta ar fi mult mai lină”.
 
Pistol a enunţat și trei scenarii posibile. 
 
Primul se referă la o rată de creştere de 10% zilnic, care pleacă de la o transmibilitate mai mare a Omicton faţă de Delta, dar cu o rată mai mică de spitalizare, de 5 la sută. 

 
Al doilea pleacă de la rata de creştere de la 6 la sută, cu o nevoie de spitalizare de 20 la sută si 10 la sută în ATI.
 
Al treielea vizează un număr cazuri zilnic care creşte cu 10 la sută, număr de spitalizări de peste 20 la sută şi o rată de peste 10 la sută – 12,5 la sută care ar necesita internare în ATI.
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare