Expres

Experiență cinematografică în aer liber, la Castelul Bran

Experiență cinematografică în aer liber, la Castelul Bran

În premieră, anul acesta, American Independent Film Festival (AIFF), festivalul de filme americane independente de la București, își răsfață publicul cu experiența cinematografică în aer liber în cadrul magic al Castelului Bran, pe 7 și 8 iunie.

HIT MAN, cel mai recent film al multipremiatului regizor Richard Linklater, cel care ne-a dat seria romantică Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight va deschide festivalul, vineri, pe 7 iunie, la lăsatul nopții, de la ora 21:30. Sâmbătă, 8 iunie, tot de la 21:30, spectatorii o vor regăsi pe Kristen Stewart (eroina celebrei serii Twilight) în Love Lies Bleeding, o poveste de dragoste queer căreia renumitul critic de film de la The Guardian, Peter Bradshaw, îi acordă 5 stele din 5. Acesta descrie filmul ca pe „o poveste violentă despre sporturi extreme, dragoste interzisă și o mulțime de crime, care ar putea fi un nou clasic al genului grindhouse, dar subtilitatea feroce a lui Stewart o ridică la cu totul alt nivel”.
Ambele filme vor fi introduse de Rose Kuo, producătoare americană, invitată a AIFF, care a lucrat cu regizori ca ​​Paul Schrader sau Martin Scorsese.

AIFF 8 organizează pentru prima oară în istoria festivalului și a Castelului Bran proiecții de filme în premieră în curtea castelului. Propunerea AIFF 8 este cea de a reconecta publicul român, dar și potențiali turiști străini, cu frumusețea cinema-ului în aer liber, accentuată de setting-ul unic și de atmosfera uluitoare a unuia dintre cele mai frumoase locuri din România.

Proiecțiile de film încep la ora 21:30, spectatorii vor putea intra în spațiu începând cu ora 20:00.

Sinopsisuri filme
Richard Linklater, unul dintre cei mai importanți regizori americani contemporani este cunoscut publicului, printre altele, pentru seria Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) și Before Midnight (2013) și pentru ambițiosul proiect cinematografic Boyhood (2014) filmat de-a lungul a 12 ani. În HIT MAN, un neo noir luminos, Glen Powell, un actor cunoscut mai degrabă pentru blockbustere, interpretează rolul lui Gary Johnson, care duce o viață dublă de profesor și fals ucigaș plătit pentru Departamentul de Poliție din New Orleans. Cu o capacitate extraordinară de a intra în pielea diferitelor personaje și personalități, Gary ajunge să se simtă atras de una dintre potențialele criminale pe care trebuie să le prindă, Madison, interpretată de Adria Arjona (True Detective 4). Pe măsură ce Madison se îndrăgostește de una dintre identitățile de ucigaș ale lui Gary – misteriosul Ron – aventura lor declanșează o reacție în lanț de jocuri de rol, înșelăciune și mize tot mai mari. Scris în colaborare de Linklater și Powell și inspirat de o poveste adevărată incredibilă, HIT MAN este o comedie existențială inteligentă despre identitate, care a avut premiera la Veneția și a fost în selecția de la Sundance. HIT MAN este distribuit în Europa de Est de Prorom.

Kristen Stewart este protagonista unei povești de dragoste queer din lumea bodybuilding-ului și a crimei organizate în Love Lies Bleeding / Dragoste, minciuni și sânge, un thriller neo-noir care a avut premiera la Sundance anul acesta. În 1989, o manageră de sală de sport, Lou (Kristen Stewart) se îndrăgostește de o culturistă ambițioasă, Jackie (Katy O’Brian) care se antrenează la sala ei. Povestea lor de dragoste se complică considerabil după ce Jackie se implică în lumea crimei organizate din care face parte familia lui Lou. Love Lies Bleeding este al doilea film al regizoarei britanice Rose Glass, care a luat în 2020 premiul pentru regie de debut la British Independent Film Awards (BIFA), iar din distribuție mai fac parte Jena Malone (Donnie Darko, The Hunger Games, The Neon Demon, Nocturnal Animals), Anna Baryshnikov (Manchester by the Sea) și Ed Harris (Pollock, The Hours, Westworld). Filmul este distribuit în România de Bad Unicorn și va intra în cinematografe pe 05 iulie.

***
Înrudit cu Les Films de Cannes à Bucarest, AIFF este un festival dedicat filmelor independente nord-americane, în afara convențiilor hollywoodiene. Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes și a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan, Mary-Louise Parker și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg.
Detalii despre program și filme: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/bran/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button