Coronavirus

CORONAVIRUS. De ce SE MOARE mai mult în România decât în alte state?! EXPLICAȚII de specialist…

 

În ultima vreme, cum s-a înmulțit numărul cazurilor de infecții cu coronaviirus în România, a crescut și rata deceselor (situația de duminică, AICI: CORONAVIRUS. Situația rămâne GRAVĂ, atât în țară, cât și la Brașov! Număr mare de noi cazuri, puține teste…). Conform statisticilor, țara noastră este printre primele din Europa în ceea ce privește decesele provocate (și) de Covid-19.

Despre acest lucru, la Digi 24, a vorbit dr. Beatrice Mahler, directorul Spitalului Marius Nasta din București: „Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”.

Chestionată dacă nu cumva și infecțiile nosocomiale, luate de pacienți în spitale, contribuie la acest număr îngrijorător de mare al deceselor, dr. Beatrice Mahler a punctat: „Este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale… Cu siguranță, pandemia de Covid ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de Covid – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”.

Nu demult, dr. Beatrice Mahler a relatat că și o persoană cu Covid-19 a fost adusă, de la Spitalul Județean Brașov, la unitatea pe care ea o manageriază având infecție nosocomială. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare