Dosare

BRAŞOV. Percheziţii DGA la Casa de Pensii şi Spitalul Judeţean

 

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA Braşov) a anunţat că astăzi au fost efectuate 14 percheziţii la Braşov, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Acţiunile au vizat două instituții publice și trei societăți comerciale, dintre care una având ca obiect de activitate „desfășurare activități de pompe funebre” şi nouă la domiciliile unor persoane, potrivit DGA Braşov.

„În cauză sunt efectuate acte de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu”, a precizat sursa citată.

Dosarul a fost inițiat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, ca urmare a difuzării unui material în media audio-vizuală, la care, în anul 2017, a fost coroborat un apel la call center anticorupție al D.G.A. – 0800.806.806.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale, conform comunicatului postat de DGA Braşov.

Neoficial, vă putem spune că percheziţiile au fost făcute la Casa Judeţeană de Pensii Braşov şi Spitalul Judetean Braşov. 

Potrivit unor surse, în momentul în care un aparţinător anunţa la Casa de Pensii Braşov că le-a murit o rudă, angajaţii făceau tot posibilul să convingă familia decedatului să apeleze la o anumită firmă, pentru funeralii. Şi unele persoane din spitalul în care murea pacientul ar fi procedat în acelaşi fel, iar firma de pompe funebre oferea recompense intermediarului. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button