Expres

Brașovenii întreabă despre ștrandul de la Noua / Când se va redeschide

Brașovenii întreabă despre ștrandul de la Noua.

În aceste zile toride, lumea caută locuri în care să se bălăcească și să se răcorească, din păcate prea puține în Brașov. S-a vorbit despre complexul de la Sf. Gheorghe, administrat de Municipalitate, despre ștrandul de la Hălchiu, despre oferta de la Belvedere, ca variante la Paradisul Acvatic.

Brașovenii întreabă despre ștrandul de la Noua

Însă, mulți oameni din Brașov, dar nu numai, vor să afle când se va redeschide ștrandul de la Noua, odată extrem de căutat în perioadele caniculare.

George Scripcaru, cel ce a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Brașovului la alegerile din 9 iunie, a atins în campania electorală acest subiect: „10 ani m-am luptat pentru ca terenurile fostului ștrand să rămână în posesia noastră. Și am reușit. Astăzi, în Cartea Funciară figurează proprietar Municipiul Brașov, după ce Primăria s-a judecat în trei dosare de revendicare cu moștenitorii fostului proprietar. Necazul a fost că aceștia au câștigat în instanță dreptul de a primi terenul în natură, în baza Legii 10/2001, și mi-a luat mult timp și multă răbdare să-i conving să accepte bunuri în compensare, astfel încât ștrandul să ne rămână nouă”.

Brașovenii întreabă despre ștrandul de la Noua

 „Asta am făcut eu pentru brașoveni… Lângă mine l-am avut pe avocatul brașovean Adrian Rusu, cel care a reușit să câștige definitiv Cetatea și Casa Hirscher (la fond). Tot Adrian Rusu a fost cel care a reprezentat municipiul în procesele pe care le-am avut cu firmele din Constanța, cu care în 2007 încheiasem un contract de asociere pentru amenajarea Aqua Park Ștrand Noua, și le-a câștigat și pe acestea. A fost o altă luptă grea, pentru că acestea s-au dovedit a fi neserioase și nu și-au respectat obligațiile din contractul de asociere, iar după ce l-am reziliat, au cerut despăgubiri de două milioane de euro. Primăria nu trebuie să plătească, acest aspect este lămurit, ci trebuie să primească despăgubiri”, a precizat Scripcaru.

Brașovenii întreabă despre ștrandul de la Noua

Referitor la ștrandul de la Noua, George Scripcaru a mai spus: „Trebuie subliniat că imobilul teren, din Brașov, str. Prunului, unde este acum edificat Aqua Park Noua, a fost în perioada interbelică proprietatea lui Richard Schmutzler și era o renumită zonă de «loisir» pentru acea perioadă, despre care se spunea că este situată în «stațiunea climaterică Noua». Amenajarea lui Richard Schmutzler din «stațiunea climaterică Noua» era compusă dintr-o vilă de lemn de agrement, casă pentru îngrijitor, garaj, etc., și un bazin de înot, curte și grădină, cu o suprafață de 9 iugăre și jumătate, toate acestea fiind naționalizate în anii ’50 de Statul Român. Primele amenajări de utilitate publică ale orașului, cu titlu de ștrand, în zona Noua, pe imobilul naționalizat, au fost construite în anii 1950-1960”.

Acum, rămâne de văzut care vor fi planurile Primăriei Brașov pentru acest obiectiv…

Foto: Facebook Smile Aquapark 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button