112

IJP BRAŞOV: Fiţi atenţi la prieteniile pe care le leagă copiii în mediul virtual!

 

La câteva zile după ce o adolescentă în vârstă de 16 ani din Ormeniş, judeţul Braşov, a fost violată şi ameninţată cu cuţitul, într-o locuinţă din Bucureşti, de un tânăr pe care îl cunoscuse pe un site de socializare, poliţiştii revin cu sfaturi pentru părinţi şi copii, menite să-i ţină la distanţă pe minori de astfel de pericole.

Agenţii braşoveni le recomandă adulţilor să fie atenţi la „prieteniile online” ale copiilor lor şi să încerce să cunoască programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului.

„Comunicaţi deschis cu copiii despre internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală”, atenţionează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Braşov.

Pe de altă parte, poliţiştii le recomandă copiilor să nu ofere informaţii despre ei sau despre familie persoanelor cunoscute pe internet, cu atât mai puţin CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa sau şcoala la care învaţă, iar dacă anumite persoane insistă să le afle, să-şi anunţe imediat părinţii, deoarece intenţiile ar putea fi necurate.

„Nu uita că nu tot ceea ce vezi sau citeşti pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată”, au atenţionat poliţiştii. Astfel, în lista de prieteni ar trebui să se regăsească doar oameni cunoscuţi şi în realitate.

Persoanele necunoscute trebuie ignorate şi când vine vorba despre mail-uri, susţin reprezentanţii IJP: „În cazul în care primeşti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide. Nu accesa link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje”.

Nu în ultimul rând, poliţiştii le amintesc minorilor că nu sunt obligaţi să întreţină prietenii cu persoane care le provoacă neplăcere sau teamă, chiar dacă este vorba despre cunoscuţi.

„Dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe Internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană. Nu eşti obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu şi nici să suporţi ceea ce îţi provoacă neplăcere sau teamă; poţi oricând să îi scoţi de pe lista de contacte pe cei cu care nu vrei să mai comunici! Cere ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care ai încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi”, au mai recomandat reprezentanţii IJP Braşov.

CITIŢI ŞI:

Adolescentă din BRAŞOV, violată în repetate rânduri şi ameninţată cu cuţitul într-o locuinţă din Bucureşti! Totul a început de la o prietenie… pe internet


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare