112

BRAȘOV. Intră şi tu în echipa salvatorilor ISU!

 

În această după-amiază, ISU Brașov ne-a transmis oferta educațională pentru profesii din domeniul situațiilor de urgență. Așadar, dacă vreți să vă alăturați salvatorilor – pompieri, descarcerare, citiți în continuare:

La concursul de admitere – sesiunea 2016, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi scoase la concurs următoarele locuri, astfel:

  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, jud. Prahova: 225 locuri (din care 2 pentru romi şi 1 loc la IGPR) subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă– bărbaţi;
  • Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti: 50 locuri (din care 35 pentru IGSU, 1 pentru romi, 5 pentru Republica Moldova, 10 pentru Palestinieni ) ofiţeri de pompieri– bărbaţi;

       Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii recrutaţi trebuie să aibă vârsta de până la 27 ani, împliniţi în anul participării la concurs.

      Durata studiilor:

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti -2 ani;

– Facultatea de Pompieri– 4 ani;

Cererile de participare / înscriere la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ superior MAI până la data de 27 mai 2016, iar pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti până la data de 29 iulie 2016.

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele / calendarele concursurilor de admitere permit participarea  la probele de concurs.

Copiii aflaţi în întreţinerea militarilor / poliţiştilor răniţi sau decedaţi în timpul şi în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, pot solicita în scris ministrului afacerilor interne înmatricularea în instituţiile de învăţământ ale MAI, în anul I de studii / studii universitare de licenţă, fără susţinerea probei de verificare a cunoştinţelor.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

–          să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

–          să cunoască limba română scris şi vorbit;

–          să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

–          să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne;

–          să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;

–          să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diplomă sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;

–          să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

–          să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

–          să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

–          să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

–          să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;

–          să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 8,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă / punctaj / calificativ purtarea elevului;

–          să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;

–          să aibă înălţimea minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Pentru recrutare, fiecare candidat va depune la structura de resurse umane un dosar plic cuprinzând următoarele documente:

–          cererea de înscriere;

–          diploma de bacalaureat (copie legalizată) – pentru absolvenţii din seriile anterioare sau adeverinţă care atestă absolvirea liceului cu diplomă de bacalaureat ( în care se menţionează media generală obţinută la examenul de bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma) pentru candidaţii care au absolvit în anul 2016;

–          foaia matricolă pentru clasele IX-XII / IX-XIII (copie legalizată);

–          copii ale actului de identitate (C.I./B.I.), carnetului de muncă şi, dacă este cazul, livretului militar;

–          copii legalizate ale certificatului de naştere pentru candidat, soţie şi fiecare copil, a certificatului de căsătorie, precum şi ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;

–          autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;

–          cazierul judiciar al candidatului;

–          caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ în cazul absolvenţilor în primul an de la absolvire;

–          trei fotografii 3/4 şi două fotografii color 9×12 cm. Fiecare fotografie va avea înscris pe verso cu majuscule următoarele date: NUMELE, Prenumele tatălui, PRENUMELE şi codul numeric personal.

–          fişa medicală-tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne;

–          pentru candidaţii la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – copie a permisului de conducere categoriile B şi C sau copie a permisului de conducere şi/sau psiho-testul auto (testarea psihotehnică) pentru categoriile care nu sunt deţinute de candidat (dintre cele enumerate anterior), care trebuie să ateste capacitatea de a conduce autovehicule din categoriile B şi C;

–          Declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare.

–          Etapa I de selecţie constă în:

–          examinarea medicală;

–          evaluarea psihologică.

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Aceasta se concretizează prin completarea fişei medicale de încadrare tip MAI.

Evaluarea psihologică a candidaţilor, se realizează la unităţile teritoriale care asigură recrutarea, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu inspectoratele judeţene.

Pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este necesară şi testarea psihotehnică a candidaţilor. Aceasta se realizează la centrele teritoriale specializate.

Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică/psihotehnică sau au fost declaraţi „inapt medical” recrutarea încetează.

Etapa a II-a de selecţie constă în:

–          contravizita medicală

–          verificarea aptitudinilor fizice

–          probele de verificare a cunoştinţelor

Etapa a doua de selecţie (concursul de admitere) se desfăşoară potrivit calendarului admiterii stabilit de fiecare instituţie de învăţământ postat pe site.

Etapele de desfăşurare a probelor de concurs pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MApN pe locurile MAI sunt afişate pe site-ul oficial al fiecărei instituţii.

Contravizita medicală a candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează la sediul unităţii de învăţământ de către subcomisia medicală şi constă în evaluarea sumară a candidaţilor pe baza fişei medicale tip MAI, precum şi în verificarea îndeplinirii criteriului privind înălţimea minimă şi observarea directă a existenţei semnelor particulare sau tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

Probele sportive se susţin în aceeaşi zi, în următoarea ordine: alergare de viteză, aruncarea mingii medicinale şi alergare de rezistenţă.

Informaţii privind graficul admiterii la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate pe site-ul academiei www.academiadepolitie.ro

Candidaţii pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile MAI care promovează probele eliminatorii se înscriu la sediul instituţiilor de învăţământ ale MApN prezentând documentele solicitate de organizatori şi participă la probele de concurs potrivit prevederilor regulamentelor / metodologiilor de admitere proprii fiecărei instituţii.

Activitatea de recrutare a candidaţilor se realizează la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov str. Mihai Viteazu, nr. 11 – Biroul resurse umane. Telefon: 0268/428888.

      Activitatea de recrutare a candidaţilor se va realiza la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, str. Mihai Viteazu, nr. 11 – Biroul resurse umane. Telefon: 0268/428888. Interior 27130.

      Informaţii suplimentare privind condiţiile şi data limită de înscriere, precum şi înscrierea candidaţilor pentru concursurile de admitere se vor obţine la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, str. Mihai Viteazu, nr. 11 – Biroul resurse umane. Telefon: 0268/428888, interior 27130 sau pe site-ul  www.isujbv.ro.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button