Economic

O idee și pentru Brașov / RIP – pe modelul Valenciei

O idee și pentru Brașov. Sugestia a fost făcută de un cititor MyTex după ce a aflat informația că orașul spaniol Valencia amplasează mii de panouri solare (circa 7.000) în cimitire.

Proiectul Requiem in Power (RIP) va fi cea mai mare fermă solară urbană din Spania, capabilă să producă aproximativ 2,8 MW de energie electrică. Conform proiectului, când va fi complet operațional, se vor economisi până la 140 de tone de emisii de carbon în fiecare an.

O idee și pentru Brașov

„Aceste locuri publice oferă mult spațiu pentru generarea de energie curată. Energia produsă va fi folosită pentru utilitățile publice, precum și pentru gospodăriile cetățenilor”, a declarat Alejandro Ramon, consilierul pentru urgență climatică și tranziție energetică din Valencia, potrivit cotidianului The Independent.

Obiectivul pe termen lung al Valenciei este de a genera 27% din energia orașului din surse regenerabile. Până în 2030, se preconizează că 100% din această producție de energie curată va fi integrată în infrastructura orașului și în clădirile publice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button