Texpert

„Donează timp de calitate” pentru bolnavii îngrijiți de Hospice Casa Speranței

 

Organizaţia non-profit Hospice „Casa Speranţei” a lansat o campanie umanitară intitulată „Donează timp de calitate”, prin care îşi propună să strângă fonduri destinate îngrijrii paliative gratuite a bolnavilor cu prognostic limitat de viaţă. Campania „Donează timp de calitate” are ca scop atragerea de sponsorizări pentru susţinerea îngrijirii paliative gratuite. Societăţile comerciale au posibilitatea de a direcţiona către cauzele pe care le susţin până la 20% din impozitul pe profit datorat statului. „În România, doar 9% dintre pacienţii cu prognostic limitat de viaţă au acces la servicii paliative menite să le aline durerile şi să le ofere îngrijirea necesară pentru a-şi petrece cu demnitate şi împăcare timpul rămas, alături de cei dragi”, se arată în comunicatul de presă trimis de Hospice „Casa Speranţei”. Reprezentanții firmelor care decid să sprijine campania umanitară pot lua decizia transferării procentului din impozitul pe profit până cel târziu pe data de 31 decembrie 2017. Hospice va trimite scrisori companiilor din România şi va încerca prin spoturi TV, dar şi online să convingă cât mai multe firme să doneze până la 20% din impozitul pe profit către domeniul îngrijirii paliative. Clipul realizat de Hospice este unul emoţionant care ne arată cât de important este timpul, dar şi cât de mult contează îngrijirea de calitate pentru bolnavii incurabili. „Un diagnostic necruţător ascunde adevărate drame, atât pentru pacienţi cât şi pentru familiile acestora. Este foarte important ca ei să nu fie singuri în cea mai grea luptă a vieţii şi să aibă parte de sprijinul nostru atunci când au mai mare nevoie de el. Îi îndemnăm pe toţi cei care au posibilitatea de a schimba ceva în povestea acestor oameni să privească dincolo de bariera nu se mai poate face nimic şi să ne sprijine în misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu un sfert de veac”, a declarat Mirela Nemţanu, director executiv Hospice Casa Sperantei.

Hospice Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Hospice a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existenţă, fundaţia a ajutat pentru peste 22.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button