Texpert

Când se colectează deșeurile reciclabile din zonele administrate de Comprest, în municipiul Brașov

  • comprest1.png
 

* Colectarea separată a deșeurilor este obligatorie, iar nerespectarea acestei prevederi poate duce la aplicarea unui tarif până la de trei ori mai mare față de cel plătit pentru colectarea corectă.

Începând din acest an, compania de salubritate Comprest a extins proiectul de colectare a deşeurilor reciclabile, astfel încât sistemul să fie cât mai accesibil pentru brașoveni, indiferent dacă aceştia locuiesc la bloc sau la casă. Astfel, în zonele de blocuri au fost suplimentate sistemele de tip clopot pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, iar din 1 ianuarie, brașovenii care locuiesc în zonele de case, unde operează compania braşoveană, primesc saci colorați speciali, respectiv galbeni, pentru colectarea plasticului, albaştri, pentru hârtie şi verzi, pentru sticlă. Conform OUG 74/2018, care modifică legislaţia privind regimul deșeurilor, dar şi modalitatea de gestionare a ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, colectarea separată a deşeurilor este obligatorie, iar nerespectarea acestei prevederi poate duce la aplicarea unui tarif până la de trei ori mai mare față de cel plătit pentru colectarea corectă.

Zile diferite pentru colectarea din fiecare cartier

Ţinând cont de aceste aspecte legislative, toţi brașovenii care locuiesc la case în zona administrată de Comprest pot colecta separat deşeurile reciclabile, acestea fiind colectate de două ori pe lună, direct de la poartă. Colectarea se face cu autovehicule speciale, în a doua şi a patra săptămână, pe zile, în funcție de cartier, în conformitate cu graficul stabilit împreună cu reprezentanţii Primăriei Brașov.

Astfel, braşovenii care locuiesc în zona de case din Bartolomeu pot scoate la porţi sacii cu deşeuri reciclabile în zilele de luni. Cei care locuiesc în Tractorul, marțea, în Stupini, miercurea, în zonele de case de pe Codrii Cosminului, Gării, Fundătura Hărmanului, Timiș – Triaj, joi, în Florilor şi Craiter, vinerea, iar în zona Braşovul Vechi, rămâne stabilită ziua de sâmbătă pentru colectare. Sacii de colectare sunt distribuiţi atât prin intermediul personalului de pe maşinile de colectare, cât și de la casieria de pe strada Vlad Ţepeș, unde sunt de altfel distribuite şi pliante de informare cu privire la programul de colectare, precum şi informații cu privire la modul în care trebuie făcută corect reciclarea.

Colectarea reciclabilelor din zonele de blocuri

De altfel, în cele opt zone de blocuri administrate de către compania braşoveană Comprest, au fost amenajate încă de anul trecut 57 de puncte de colectare dotate cu recipiente speciale pentru deşeurile reciclabile. Amplasarea acestora a fost decisă, în funcţie de necesități, împreună cu reprezentanţii serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Brașov. În zonele de blocuri, colectarea se face de mai multe ori pe săptămână: plasticul de la toate cele 57 de puncte de colectare se ridică în zilele de luni, miercuri şi vineri; hârtia, marți, joi și sâmbătă, iar sticla în zilele de miercuri.

Unde ajung deșeurile reciclabile

Deșeurile reciclabile colectate de la brașoveni ajung în staţia de sortare amenajată la rampa ecologică de depozitare. Staţia de sortare are o capacitate medie de prelucrare a deșeurilor de 150 tone pe zi, iar linia tehnologică separă fracția umedă de cea uscată, din deşeurile aduse la rampă. După recuperarea reciclabilelor, acestea sunt ambalate în baloţi şi predate unor companii de reciclare specializate în vederea reintroducerii materialelor recuperate în circuitul de producţie.

Cu stimă,

Echipa de comunicare a SC Comprest SA


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button