Texpert

14 români, printre care şi un BRAŞOVEAN, aleargă pentru Hospice la Maratonul din Los Angeles

 

14 români fac echipă (Team Hospice) aleargă, pe 14 februarie, la Maratonul din Los Angeles, pentru construirea campusului socio-medical de la Adunaţii Copăceni al Fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Unitatea socio-medicală este destinată copiilor cu boli grave care le modifică iremediabil existenţa, precum şi familiilor acestora. Este pentru prima dată când o echipă de alergători care susţin o cauză caritabilă din România este acceptată ca partener oficial la un maraton din Statele Unite ale Americii. Cei 14 alergători ai Hospice la Maratonul din Los Angeles sunt personalităţi din mediul de afaceri românesc şi profesionişti de marcă din companii, cunoscuţi pentru susţinerea acordată cauzelor umanitare. Echipa este formată din Adriana Tabac (Head of Brand Advertising, Enel), George Soare (Tribute Salon by George Soare), Andrei Roşu (Preşedinte Coaching în Alergare) – braşoveanul cu recorduri mondiale de ultratriatlon, Sorin Preda (Managing Director, Global Vision), Anca Enache (PennyMac, LA), Andrew Le Poidevin (Regional Learning & Development Officer, British Embassy Bucharest), Daniel Osmanovici (Prezentator al Observatorului Antenei 1), Costinela Drăgan (Sustainability & Communications Manager, KMG International), Artur Gurău (CEO Granat), Valeria van Groningen (Preşedinte Bucharest Running Club), Laura Damian (Director of Finance for Openings Europe, Hilton International), Steven van Groningen (Preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank SA Romania), Alina Georgescu (Sales Director, Ymens) şi Tiberiu Căpudean (Corporate Relations Director, Hospice Casa Speranţei).

Campus socio-medical pentru copii

Centrul Hospice de la Adunații Copăceni este gândit ca un spațiu în care copiii cu boli rare și limitatoare de viață și familiile lor pot găsi refugiu și alinare, pentru o anumită perioada de timp. Clădirile care există pe domeniul de la Adunații Copăceni au intrat într-un proces de renovare și utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Este cazul spațiului dedicat taberelor de vară, unde deja grupuri succesive de 20 sau 30 de copii au fost beneficiari ai proiectului. Centrul Hospice va include un centru de zi (activități educativ-terapeutice pentru copii), altul de îngrijire paliativă (12 paturi), un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (5 apartamente) și un centru educațional (pentru parinți și specialiști în îngrijire paliativă). Domeniul pe care este amenajat campusul a fost donat fundației de familia Florescu în 2012. Investiția totală estimată pentru finalizarea centrului este de 1.384.000 de euro.

Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
Hospice Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button