Sport

Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov a fost votat de consilierii locali / Costuri, dotări, durată de execuție

Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov a fost votat de consilierii locali.

Proiectantul firmei Triptic Studio a prezentat în ședința Consiliului Local de astăzi date din studiul de fezabilitate pentru noul Stadion Tneretului.

Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov | MyTex.ro
Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov a fost votat de consilierii locali / Costuri, dotări, durată de execuție 15

„Am propus spre demolare clădirile existente (tribunele – n.r.), care sunt mai vechi de 50 de ani. Noile tribune vor corespunde normativelor europene în vigoare. Păstrăm terenul de fotbal actual. Tribuna oficială va fi mutată în partea de sud. Va fi pe 3 niveluri, va avea și 12 loje. Accesul se va face de pe Strada Stadionului. Vor fi circa 300 de locuri de parcare, va fi și o zonă de promenadă, cu spații comerciale, cafenele, baruri, va exista și un muzeu al arenei”, a spus proiectantul, care a menționat că toate cele aproape 10.000 de locuri ale stadionului vor fi acoperite.

Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov a fost votat de consilierii locali

Potrivit afirmațiilor acestuia, arena proiectată este de categoria 1 UEFA, putându-se juca și partide din Liga Campionilor. Costurile pentru noul Stadion Tineretului se ridică la suma de 30 de milioane de euro (3.000 de euro/loc), ca și la Sepsi Arena din Sf. Gheorghe, construită pe banii Guvernului Ungariei.

Primarul Allen Coliban a precizat că acest proiect a primit, deja, avizul Comisiei de Circulație: „Cu siguranță, Brașovul are nevoie de o astfel de investiție, care va fi finalizată în 2-3 ani. Este un proiect serios, pe care-l vom înainta Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru finanțare. Am și vorbit cu ministrul Adrian Veștea în acest sens”.

Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov | MyTex.ro
Proiectul noului Stadion Tineretului din Brașov a fost votat de consilierii locali / Costuri, dotări, durată de execuție 16

Allen Coliban a menționat că are în vedere, în viitor, și construcția unui stadion mai mare, în afara Brașovului, complex care să aibă în componență și terenuri de antrenament, asta după ce consilierul PNL Ciprian Chiricheș a subliniat că totul este „foarte înghesuit”, cu locuri de parcare, cu tot, la „new” Tineretului.

Consiliera locală PSD Alexandra Crivineanu a punctat că Allen Coliban a pus presiune pe votul consilierilor locali cu acest proiect, afirmând că Allen Coliban este cercetat la DNA pe cazul FC Brașov. Primarul a replicat că el nu are cunoștință de așa ceva.

În cele din urmă, supus la vot, SF-ul pentru noul Stadion Tineretului a trecut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] ședința de ieri a Consiliului Local Brașov, la punctul 2 pe ordinea de zi era specificat: „Proiect de hotărâre privind eliberarea din […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare