Fotbal

Rică Răducanu, de urgență la spital

Rică Răducanu, de urgență la spital

Rică Răducanu (76 de ani), fost mare portar al echipei Rapid și al echipei naționale, a ajuns azi de urgență la spital, după ce vineri seara, a acuzat probleme de respirație.

A fost transportat de urgență la un spital din București, iar medicii l-au conectat la un aparat de oxigen pentru a-l ajuta să respire.

Sunt în spital. Nu pot vorbi acum”, a spus Rică Răducanu, conform playsport.ro.

Diagnosticat cu apnee

În anul 2018, Răducanu Necula a fost diagnosticat cu apnee în somn, iar blocajele respiratorii îi pot fi fatale dacă apar în timpul somnului.

Apneea este un sindrom cauzat de mai multe afecțiuni simultane și poate provoca un infarct în timpul somnului.

Persoanele la care crizele de apnee se acutizează ajung să doarmă noapte de noapte cu masca de oxigen.

Somnul este foarte fragmentat

La adult, apneea este definită ca oprirea respirației cu durata de cel puțin zece secunde. Cu fiecare apnee sau hipopnee, nivelul de oxigen din sânge scade brusc.

În consecință, creierul primește un semnal care trezește persoana din somn și respirația se reia, de cele mai multe ori cu zgomot.

Deoarece aceste evenimente se pot produce de sute de ori pe noapte, somnul este foarte fragmentat și de proastă calitate.

În general, aceste persoane nu sunt conștiente de aceste treziri pe durata somnului, ci se plâng că sunt foarte somnolente în timpul zilei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button