Sport

Dave MacQueen, omul care a schimbat mentalitatea la Naţionala României. „Pentru mine, toţi aceşti băieţi joacă pentru România, români, unguri, canadieni, nu contează”, „Hai să ne setăm obiective mai îndrăzneţe”

Dave MacQueen, antrenorul Coronei Braşov, venit sub Tâmpa după 7 sezoane în puernicul EBEL, la Dornbirner, a preluat anul trecut şi Naţionala de hochei pe gheaţă a României. Exact ca la Corona Braşov, canadianul a format şi la prima reprezentativă un grup, o echipă care ştie ce joacă, care are un plan meci de meci şi care a fost aproape de o minune, promovarea în prima divizie a hocheiului mondial. Nu a reuşit, însă viitorul poate fi unul frumos.

Primul lucru pe care Dave MacQueen pare să îl fi schimbat este mentalitatea. Într-o grupă cu adversari puternici ca Slovenia, Ungaria, Italia, formaţii obişnuite cu primul eşalon, Coreea de Sud, pe care România nu a învins-o până în urmă cu câteva zile, şi Japonia, „tricolorii” păreau condamnaţi la retrogradare.

Dave MacQueen, omul care a schimbat mentalitatea la Naţionala României

Înainte de reunirea de la Braşov, întrebat dacă vede posibilă menţinerea în Divizia I, Grupa A, Dave MacQueen declara pentru MyTEX: „Când am negociat cu cei din federaţie, mi-au spus că obiectivul este menţinerea în această divizie. Le-am spus că dacă doar atât se vrea, au ales antrenorul greşit. Trebuie să ridicăm ştacheta, să stabilim obiective mai importante. Dacă jucătorii se gândesc că trebuie doar să se menţină aici, nu e OK. Eu nu asta îmi doresc. Nu ştiu dacă este posibil să câştigăm meciuri, dar trebuie să ne propunem asta. Cine ştie ce putem realiza cu acest lot. Hai să ne setăm obiective mai îndrăzneţe, să vedem ce putem realiza”.

O declaraţie curajoasă, care însă a avut acoperire la Bolzano, unde România a învins Ungaria, Coreea de Sud şi Japonia. Dacă ar fi avut şi câteva amicale înainte de turneu, cine ştie ce se putea întâmpla…

Dave MacQueen | MyTex.ro
Dave MacQueen, omul care a schimbat mentalitatea la Naţionala României. „Pentru mine, toţi aceşti băieţi joacă pentru România, români, unguri, canadieni, nu contează”, „Hai să ne setăm obiective mai îndrăzneţe” 15

Totodată, Dave MacQueen a atins şi un alt punct important: „Pentru mine, toţi aceşti băieţi joacă pentru România, români, unguri, nu contează. Dacă un jucător este eligibil pentru România, eu îl vom trimite pe gheaţă. Nu contează că e român, ungur, canadian… Toţi jucătorii eligibili vor juca pentru România”.

Dave MacQueen: „A fost o experiență fantastică!”

Dave MacQueen | MyTex.ro
Dave MacQueen, omul care a schimbat mentalitatea la Naţionala României. „Pentru mine, toţi aceşti băieţi joacă pentru România, români, unguri, canadieni, nu contează”, „Hai să ne setăm obiective mai îndrăzneţe” 16

Acum, după finalul Campionatului Mondial, Dave MacQueen a declarat pentru Facebook Corona Braşov: „Uau, ce experiență. De necrezut. Băieții au jucat în forță, au jucat atât de bine! Știam când am intrat în acest turneu că va fi greu. Cu siguranță, nu am fost cea mai puternică echipă, cu siguranță nu am fost cea mai rapidă echipă, dar am jucat după o anumită tactică, am urmat un plan de joc și acești băieți au înțeles exact cum trebuie să jucăm. Meritul le revine lor. Sunt un grup grozav de jucători. Toți au luptat unul pentru altul. Nu a contat cine a marcat golurile, cine a primit pase decisive, cine a blocat şuturi, cine a apărat, uralele și emoția ai fost fantastice. Chiar am ajuns să experimentez ce însemnă pentru jucătorii români să-și pună acel tricou și să reprezinte România la Campionatele Mondiale. Incredibil. De necrezut. Am fost emoționat să vorbesc cu niște jucători, după aceea când mi-au mulțumit mult că am venit la bord și că am condus echipa. Dar toată lumea, inclusiv antrenorii asistenți, personalul de suport, jucătorii merită atât de mult credit. Este un motiv de mândrie pentru tot restul vieții. Le vor putea spune copiilor, nepoților, ce realizare imensă au avut și ar trebui să fie atât de mândri de ei. Și asta le-am spus şi jucătorilor: bucurați-vă de moment, meritați asta. A fost o experiență fantastică! Și mi-a plăcut foarte mult să fiu în preajma acestui grup pentru că le-a păsat foarte, foarte mult să joace pentru România!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ion
12 zile în urmă

Bravo Romania! O performanta extraordinara pentru hocheiul nostru!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare