Sport

Corona-Dunărea-Brăila, un meci ca o migrenă

Cu trei jucătoare contra șapte și cu o apărare „zdrențe”, e greu spre imposibil să câștigi

 

Corona Brașov a pierdut primul meci oficial al anului. Să zicem că nu-i un capăt de țară, mai pierd și altele, deși la ce investiții s-au făcut, la ce condiții de pregătire oferă clubul și la liniștea financiară pe care n-o au multe echipe din România – indiferent de sport -, da, ar fi un capăt de țară. Sincer vorbind, pe undeva îmi pare chiar rău de președintele acestui club, în capul căruia probabil se vor sparge toate oalele, dacă și acest sezon se va dovedi unul nereușit, deși, din câte cunosc, cred că este cel mai puțin vinovat. E o părere personală, desigur.

Văzută la începerea campionatului drept principala pretendentă la locul secund – în condițiile în care prima poziție era deja acontată de multinaționala CSM București – Corona a înregistrat în acest sezon cinci înfrângeri din 11 meciuri: 22-33 cu CSM București (previzibil, nimeni nu aștepta să batem, chiar pe teren propriu), 19-22 cu Danubius Galați (echipă care, sezonul trecut, abia a evitat retrogradarea), 22-23 cu CSM Roman, 24-25 cu Măgura Cisnădie (și încă pe teren propriu), iar acum 31-33 cu Dunărea Brăila, formație în mare suferință toamna trecută, de la care au venit la Brașov antrenorul Costică Buceschi și jucătoarele Eliza Buceschi, Bianca Tiron și Timea Tătar. Cu excepția CSM București, toate au fost echipe cotate – chiar mult, în unele cazuri – sub Corona. Este un procentaj dezamăgitor, oricum ai lua-o.

Meciul cu Dunărea Brăila a fost – cel puțin din punctul de vedere al suporterului Coronei – ca o durere de cap persistentă, care începe prin a te indispune și sfârșește prin a te enerva. În primul rând, nu știu ce formule și scheme de apărare antrenează dl. Buceschi, însă ce am văzut la partida cu Brăila a fost de-a dreptul rușinos. Bine, eram, pe undeva, avertizat de rezultatele din meciurile amicale: să-ți dea 32 de goluri o formație de ligă secundă  (Baia Mare), să încasezi 36 de goluri de la Universitatea Cluj, 34 de goluri  de la locul al 7-lea din Ungaria (în condițiile în care acolo doar 2-3 echipe contează) ar fi trebuit să fie tot atâtea semnale de alarmă. Se pare că n-au fost decât pentru unii dintre suporteri. Cu Brăila, apărarea pur și simplu n-a existat, am văzut faze jenante, în care interul nostru stânga aștepta cuminte, pe semicerc, ca adversarul să-și ia elan și să arunce la poartă, după care ridica brațele parcă a lehamite; sau o jucătoare adversă, de 1,73, care făcea lejer depășire în fața unei apărătoare centrale mai înalte, evită cu ușurință un alt jalon din apărarea noastră și înscria fără ca cineva s-o fi atins măcar, așa, amical… Nu mai vorbesc de golurile pe care Corona le-a luat din angajări ale pivotului advers, liber ca pasărea cerului pe semicerc. Și încă ceva: când îți dă atâtea goluri Druțu (Munteanu), jucătoare cu detenta cât un sandviș și lentă precum ursul Baloo (scuze pentru comparații), înseamnă că ai o problemă foarte serioasă. Încă un argument: nu știu dacă am văzut în utima vreme la un meci de handbal atât de puține penalități de la 9 metri câte s-au dictat împotriva Coronei. Dovada unei apărări neadecvate, să nu zic indolente. Iar asta e o problemă a antrenorului, în primul rând. Și o spun fără nici un fel de răutate, e doar o constatare seacă.  

Firește, n-avem poartă cum ne-am dori, asta se știa de la începutul sezonului. Dar când poarta nici nu este protejată aproape deloc de apărare, ce pretenții să mai ai de la Mârcă-Olariu sau de la Hossu?    

Nici în atac, deși a mers mai bine decât apărarea (nu-i nici un merit, nu e greu să fii mai bun decât aproape zero), n-am văzut mare lucru. Chinuieli, rezolvări individuale, cazuri dese de criză în termeni de spațiu/timp, lipsa unor scheme prin care să surprinzi adversarul… Practic, am trăit preponderent prin trei jucătoare: Eliza Buceschi, Laura Chiper și Bianca Tiron. E greu spre imposibil să câștigi, în aceste condiții, fără o viziune clară de joc, fără variante eficiente de aplicat în diferitele momente de criză ale partidei, în fața unei echipe care se apără mai bine decât tine, are scheme mai bune în atac și îți marchează goluri rapide și ușoare, la care nu ai răspuns.

S-ar putea replica, poate, că a fost un accident, că e primul meci oficial al sezonului, că echipa trebuie să se omogenizeze (placa asta am mai auzit-o la fiecare înfrângere). Nu-i așa. Și pentru Brăila a fost primul meci al sezonului, și ele au jucătoare noi. Adevărul este că Pera, antrenorul Brăilei, a câștigat duelul tactic cu Buceschi. Iar dacă va continua în acest fel chinuit, Corona riscă mult. Mai ales că urmează partide cu echipe mai bine cotate decât Brăila. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare