Sport

Cazul FC Brașov. Primăria va ajunge să se execute pe ea însăși

Cazul FC Brașov le dă mari bătăi de cap celor din Primărie care sunt implicați în această poveste cu final dramatic.

Astfel, Municipalitatea a acționat în judecată gruparea metamorfozată din… Scotch (știți povestea cu fundația trecută de la curling la fotbal), care a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal (FRF), din cauza datoriilor. Primăria Brașov trebuie să recupereze banii dați nelegal către FC Brașov, conform deciziilor definitive ale instanțelor. Într-un final, suma va ajunge undeva la 2 milioane de euro, dacă ținem cont că este „în judecată” bugetul alocat primei părți din 2023, plus dobânzile și penalitățile aferente.

Cazul FC Brașov

Cum, la ora actuală, clubul nu mai are aproape nimic în patrimoniu (doar niște mobiler, acolo), Primăria va ajunge să se execute pe ea însăși pentru recuperarea prejudiciului. Astfel, foarte probabil, se va îndrepta – prin instanță – înspre asociații FC Brașov: Municipiul Brașov, prin primar și viceprimarul USR, AMB, plus încă două persoane „transferate” de la vechea fundație, una dintre ele fiind fostul secretar general Cristian Mățău. Responsabile ar fi și persoanele ce au semnat actele prin care au fost dați bani nelegal către FC Brașov – șefa Serviciului Buget din cadrul Primăriei Brașov, șefa Serviciului Contencios la data controlului Curții de Conturi (am aflat că, între timp, a demisionat din funcție) și șefa Serviciului Juridic, așa cum am detaliat AICI, AICI și AICI.

Procedura este de durată (1-2 ani), dar banii publici trebuie recuperați.

În plus, FC Brașov are datorii și pe la diverse firme ori oameni de afaceri. Nu s-au plătit unele cantonamente, la Cheile Grădiștei sau în Antalya, precum și alte împrumuturi (plata în valoare de 20.000 de euro pentru apelul la TAS, de exemplu), astfel că falimentara grupare va avea și alte procese care o sufocă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare