Sport

FC Brașov a produs datorii peste datorii / Cine le va achita într-un final…

FC Brașov a produs datorii peste datorii.

Pe lângă „buba” cu raportul Curții de Conturi (Detalii, AICI), FC Brașov lasă în urma dezafilierii de către Federația Română de Fotbal și nenumărate datorii – la foști jucători și antrenori ai grupării ajunse, în prezent, fără vreun angajat, dar și la alte persoane fizice și juridice.

FC Brașov a produs datorii peste datorii

Din informațiile noastre, nu s-a achitat nici cantonamentul efectuat acum doi ani de FC Brașov în Antalya, pe vremea când Călin Moldovan era antrenorul echipei și a reușit, cu sacrificii, salvarea de la retrogradare. Atunci, președinte fusese Ioan Mărginean, adus pe „filiera de la Cluj” de primarul Allen Coliban, iar „gaura” i-a fost dată unei agenții de turism care s-a ocupat de respectiva acțiune.

20.000 de euro are FC Brașov datorie la un om de afaceri din oraș, care a virat suma menționată pentru a se achita taxa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, într-o ultimă încercare disperată, prin vara anului trecut, de a se primi licența de participare în Liga 2. Era, totuși, previzibil ca „galben-negrii” să nu aibă câștig de cauză, după ce FRF a respins în două rânduri dosarul de licențiere, invocând faptul că a fost incomplet.

Dar, peste toate, datoria ce demonstrează incompetența crasă a conducerii clubului (numită, se știe, pe pile și relații de partid) a fost cea de 40.000 de euro, care în cele din urmă i-a fost achitată unui fotbalist sloven, deși acesta – atenție! – nu a bifat niciun meci oficial la FC Brașov.

Adis Hodzic fusese adus de președintele Marian Mitran, un alt „produs de import” care în trecutul său de conducător lăsase urme și la Precizia Săcele. Fundașul a evoluat în câteva amicale, însă n-a corespuns cerințelor antrenorului Dan Alexa și a fost „pus pe liber”. Însă, înainte, el a semnat un contract cu FC Brașov, care a trebuit să fie respectat după ce sportivul a făcut plângere la UEFA.

FC Brașov a produs datorii peste datorii

O persoană de bună credință care a împrumutat FC Brașov cu diverse sume de bani în Liga 2 ne-a relatat că „trebuie să notific clubul în instanță, altfel intervine prescrierea după 3 ani”.

Într-un final, și acest „new” FC Brașov (Asociație Sportivă) va intra în procedură de faliment, iar datoriile, cu tot cu penalități și dobânzi, ar trebui achitate de asociați. Cine sunt aceștia?!… Municipiul Brașov, prin primar (Allen Coliban), doi inși „transferați” de la metamorfozatul „Scotch Club” (Cristian Mățău, specialist în curling, e unul dintre ei) și Agenția Metropolitană Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare