Sport

CAZUL CORONA BRAȘOV. Ministrul știe a cui e vina…

 

Ionuț Stroe, ministrul liberal al Tineretului și Sportului, a acordat un amplu interviu pentru www.agerpres.ro pe tema dopajului în România, inevitabil discuția atingând și subiectul sensibil numit Corona Brașov.

Se știe, multe din handbalistele echipei de senioare ale grupării „galben-albastre” sunt suspendate provizoriu, fiind acuzate de încălcarea regulamentului internațional antidoping, iar Corona a fost exclusă atât din Liga Națională și Cupa României, cât și din grupele Cupei EHF, unde înlocuitoarea sa – Gloria Bistrița – a ajuns, iată, în sferturile de finală ale competiției, sporind, astfel, regretele fanilor brașoveni.

Foarte probabil, Corona Brașov va activa în Divizia A în sezonul viitor, având drept obiectiv promovarea în primul eșalon al handbalului feminin. După cum am mai spus, antrenor va fi: BRAȘOV. 99%, SE ȘTIE cine va fi antrenorul Coronei!

Așadar, potrivit sursei citate, Ionuț Stroe a avut… cuvinte de laudă la adresa Coronei Brașov, despre care a spus că este un „club impresionant”, lăudând „efortul financiar pe care îl fac autorităţile cu acest club”; evident ca membru PNL…

Apoi, ministrul a atins și tema controversatei terapii cu laser utilizate de sportivi ai Coronei, găsind și „vinovatul” de serviciu: „Vorbeam despre lipsa medicilor specializaţi în medicină sportivă, acest medic care a dus aceste fete să facă acele proceduri interzise nu avea nici măcar rezidenţiatul (Marius Capră – n.r.). Ca să vă daţi seama cât de mult contează absenţa acestei specializări în rândul medicilor din România, dacă un club de talia Coronei Braşov apelează pentru a-şi asista din punct de vedere medical sportivii la un medic fără rezidenţiat. Echipa aflată pe locul doi în campionatul intern, o echipă cu potenţial enorm, de cupe europene, care trimitea trei sportive (era vorba de 4 pentru Campionatul Mondial de la Kumamoto – n.r.) la lotul naţional feminin de handbal, funcţiona cu un medic fără rezidenţiat. Aceasta este situaţia în care am ajuns, 120 de medici de medicină sportivă deservesc întregul sistem de sport din România. Hai să băgăm acele contracte despre care vorbeam mai devreme, să vedeţi cum va creşte interesul tinerilor care se înscriu la medicină pentru această specializare, pentru că pe piaţă va fi o cerere enormă dacă dintr-odată vor apărea 3.000 de cluburi care vor solicita medici specializaţi pe medicină sportivă. Şi nu obligatoriu să ai un contract full-time, ci unul part-time de patru ore pe săptămână. Dar dacă tu ca medic vei avea contract cu 10 cluburi, veniturile vor fi substanţiale şi clar că va exista interes din partea studenţilor în a merge să facă medicină sportivă”.

Așadar…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare