Politic

Povestiri din Absurdia

 

CĂPUȘA ȘI SPITALELE. La întoarcerea dintr-o drumeție prin pădure, o brașoveancă a avut neplăcuta surpriză să constate că în glezna sa se înfipsese o căpușă. S-a îndreptat spre cel mai apropiat spital, cel din Tractorul. N-a trecut nici de paznicul de la intrare, care trăgea relaxat dintr-o țigară. „Nu la noi, doamnă, mergeți la Infecțioase”, a sfătuit-o acesta, atotștiutor ca toți paznicii. Pe drum spre Spitalul de Boli Infecțioase, femeia a telefonat unei prietene, medic, întrebând dacă într-adevăr acolo trebuie să meargă. Aceasta i-a confirmat, adăugând că anul trecut o rudă de-a ei avusese aceeași problemă și o rezolvase la acel spital. La camera de gardă de la Infecțioase, o asistentă – altfel amabilă – i-a spus, însă, că nu acolo trebuia să vină: „noi nu avem ce ne trebuie pentru a scoate căpușa, mergeți la Județean, la Urgențe”. La Județean, deci… Ajunsă acolo, după ce a așteptat un timp rezonabil, pacienta a intrat într-un cabinet. A spus că vine la la Spitalul de Boli Infecțioase, iar medicul și asistentul au făcut ochii mari. „Ufff! Iar trimit la noi? Sunteți a treia persoană pe care au trimis-o astăzi aici”. În fine, i s-a făcut o incizie, i s-a scos insecta, i s-a dat o rețetă pentru două pastile de antibiotic și i s-a spus că a două zi trebuie să meargă înapoi la Infecțioase pentru „rapel”. Ziua următoare a fost rândul unui medic de la Spitalul de Boli Infecțioase să facă ochii mari: „Ce rapel? Noi nu facem nici un rapel, ați venit degeaba. Dacă observați că vă apare un eritem migrator, veniți la noi. Oricum, peste o lună ar fi bine să faceți aceste analize”. Pacientei i s-a înmânat o bucățică de hârtie, unde scria despre ce analize e vorba, și i s-a urat sănătate și drum bun.  A fost rândul ei să facă ochii mari și să ofteze…

PRIMA BĂTAIE. Nu demult, Senatul a adoptat, prin procedura aprobării tacite (prin care un proiect de lege este considerat adoptat  după ce trece o perioadă, chiar dacă nu a fost dezbătut sau votat în plen), o inițiativă legislativă prin care se permite dezincriminarea celui vinovat de violență domestică dacă este la prima plângere penală și ajunge la împăcare cu victima (soție, soț, copii, soacră etc.). Cum ar veni, prima bătaie în familie nu se pune! Asta da familie tradițională! Culmea, proiectul este intitulat astfel: „Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie”. Și mai și: a fost inițiat de o femeie!!! Am găsit o singură explicație: doamna vrea să-i tragă soțului o mamă de bătaie și nu vrea să aibă probleme cu legea!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare