Politic

BRAŞOV. Râcă între revoluţionari şi „revoluţionari”

 

La 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, continuă acordarea patalamalelor de revoluţionar, hârtii care, chiar dacă nu mai sunt atât de mănoase ca la începutul anilor ’90, aduc în urma lor indemnizaţii de circa 2.000 de lei pe lună şi alte avantaje materiale.

Însă schimbările legislative şi scindarea care a dus la crearea a zeci de asociaţii de revoluţionari, în rândurile cărora au rămas ori s-au infiltrat impostori, fac ca scandalurile să izbucnească la fiecare modificare a reglementărilor, mai ales când este vorba de verificarea calităţii de revoluţionar. Aşa s-a întâmplat şi în aceste zile, când au fost publicate numele celor care au primit certificat de revoluţionar cu rol determinant în mişcarea din Decembrie 1989. Când au văzut aceste liste, câţiva luptători de la Revoluţie au cerut, printr-o petiţie, verificarea mai atentă a acestora, indicând şi numele celor care nu ar fi trebuit să primească această distincţie. Se pare că pângerea a ajuns şi la cei vizaţi, iar unul dintre semnatarii scrisorii trimise Comisiei parlamentare, Valentin Paiu, s-a ales cu ameninţări şi violenţe din partea unor „camarazi”, chiar în sediul Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor (ALRUE) „Braşov-Decembrie 1989”, unde s-a dus să-şi ridice biletele gratuite de care beneficiază toţi. Ceilalţi semnatari, membri ai altei asociaţii, spun şi ei că se tem de posibile represalii şi au decis să facă plângere la Poliţie.

Contraatac şi apel la calm

În replică, fără a contesta incidentul, Vasile Mardare, preşedintele ALRUE, a remis un comunicat în care afirmă: „Apariția în presă a alegației cu privire la așa-zisul nou scandal în rândul revoluționarilor din Brașov ne obligă în a anunța că nu este vorba despre nici un scandal provocat de petiția unor contestatari, membri ai unei alte  asociații de revoluționari din Brașov. Precizăm că intervenția acestora la Comisia Parlamentară din Decembrie 1989 a constat în solicitarea reverificării a 41 de dosare de promovare a revoluționarilor cu merite deosebite, membri ai asociației noastre, pentru obţinerea titlului  de revoluționar cu rol determinant, solicitare formal semnată și susținută de 13 contestatari”.   
Mardare spune că în urma analizei efectuate de Consiliul Director al asociației s-a constatat că, din cei 13 pretinși semnatari ai petiției, nouă persoane au negat că ar fi semnat un asemenea document. Iar pe cale de consecinţă, fără a explica de ce şi cum a ajuns petiţia la ALRUE, Mardare contraatacă: „Acest fapt învederează aspectul penal al actului petiționarilor, fapt ce ne obligă în a-i anunța pe revoluționarii afectați de acest act necugetat și profund ilegal să se manifeste cu calm tocmai pentru a nu se produce o escaladare a scandalului dorit și sugerat tocmai de cei ce au inițiat și inițiază încă acțiuni menite să destabilizeze mișcarea revoluționară din România. De asemenea, toți membrii asociației noastre, afectați de actul petiționar sus-menționat, pot depune individual plângeri penale împotriva petiționarilor care au uzitat falsul în semnătură privată pentru atingerea scopurilor lor murdare”. Totuşi, comunicatul se încheie cuun apel pe care îl face Mardare, vorbind despre sine la persoana a treia: „Preşedintele Asociaţiei îi îndeamnă pe toţi membrii organizaţiei la calm şi prudenţă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare