Politic

BRAŞOV. Atacul lui Lucian Pătraşcu la adresa administraţiei publice locale, în urma unor anunţuri de vânzare de terenuri

 

„Vă oferim spre vânzare teren situat în Poiana Braşov, în suprafaţă totală de 8,15 ha, cu suprafaţă construibilă de 6,43 ha. Terenul este dotat cu toate utilităţile, începe din Poiana Mică (urmează detalii despre amplasament – n.r.). Terenul are PUZ, Certificat de Urbanism, iar ceea ce este foarte important este că toată pădurea se poate tăia, mai puţin ce înseamnă marginea cu DN1E”, acesta este mesajul zărit, pe site-urile dedicate anunţurilor, de Lucian Pătraşcu, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Braşov şi care l-a făcut să reacţioneze printr-un atac la adresa administraţiei publice locale. 

El a trimis un comunicat de presă în care-şi exprimă indignarea, bănuind că nu este un caz singular. 

„Municipiul Braşov este cunoscut în România şi în străinătate, în primul rând, pentru amplasarea sa, în mijlocul ţării, pentru natură, pentru munţii şi pădurile ce-l înconjoară, dar şi pentru aerul curat. Staţiunea Poiana Braşov concurează cu succes cu staţiunile de top din Austria sau Elveţia. Din acest motiv, Poiana ar trebui să fie protejată mai mult şi păstrată aşa cum ne-au lăsat-o înaintaşii noştri. Numai că, în loc să avem grijă de această bogăţie a noastră, o lăsăm pradă defrişărilor şi dezvoltării imobiliare haotice. S-a ajuns să se construiască peste tot, fără a se respecta legislaţia în vigoare. Altfel nu se poate explica cum au răsărit clădiri după clădiri, fie că vorbim despre Poiana Mică, fie că discutăm despre staţiunea Poiana Braşov. Mai nou, vedem pe site-urile cu anunţuri că se vând hectare de teren în Poiana Braşov!”, a început Pătraşcu seria acuzaţiilor.

El a continuat: „Problema este că în anunţ se precizează foarte clar şi citeţ faptul că toată pădurea poate fi tăiată. Mă întreb, cum este posibil aşa ceva, unde sunt autorităţile de mediu? Vorbim despre un adevărat masacru. Mă întreb, oare câte sute de hectare pot să dispară printr-un simplu document semnat? Cred că este timpul, acum în al douăsprezecelea ceas, să protejăm mai mult mediul, natura, această bogăţie nepreţuită de care dispunem. Voi discuta cu organele de control ale instituţiilor cu atribuţii pe partea de mediu din Braşov. Vreau să ştiu cum este posibil să se întâmple aşa ceva, cine a dat aceste aprobări şi care este baza legală? Să nu uităm că Braşovul se află în topul oraşelor poluate. În loc să fie plantaţi mai mulţi copaci, se fac defrişări!”

 

Avem natură, dar în exteriorul oraşului

Un alt subiect adus de Lucian Pătraşcu în atenţia publică este legat de parcurile şi spaţiile verzi din Braşov.

„Braşovul nu excelează la capitolul parcuri. Avem natură, dar în exteriorul oraşului. Iar acesta este unul din motivele poluării la Braşov, că lipsesc parcurile şi spaţiile verzi. Vedem că se construiesc ansambluri imobiliare zilnic, dar nu vedem niciun fel de preocupare pentru amenajarea de zone verzi, cu copaci, flori, etc. Dezvoltatorii imobiliari vin cu tot felul de schiţe în care apar copaci, locuri de joacă, spaţii verzi, dar, în realitate, după ce se construieşte blocul, aceste lucruri nu se mai regăsesc nicăieri, sau sunt amenajate la o scară mult mai mică decât era prevăzut. Întrebarea mea este dacă mai verifică cineva aceste aspecte, pentru că realitatea o ştim cu toţii. Ce fac angajaţii compartimentelor din zona urbanistică, sunt controale reale, pe teren sau doar în documente?”, se întreabă politicianul braşovean.

Pătraşcu intenţionează să lămurească problema cu ajutorul consilierilor locali ai PSD, colegii de partid.

„Îmi doresc ca braşovenii să fie informaţi acolo unde nu este respectată legislaţia. Să nu uităm, de asemenea, că, în zonele unde s-a construit a fost afectată şi partea carosabilă. S-a spart asfaltul pentru racorduri la canalizare, alimentare cu apă sau energie electrică, dar, la final, nimic nu mai arată ca înainte de începerea lucrărilor. Nimeni nu supraveghează aceste lucrări! Astfel, în mai toate aceste zone când treci cu maşina dai peste denivelări, şanţuri, iar în unele locuri s-au creat chiar adevărate cratere. Verifică oare cineva din Primăria Braşov aceste aspecte?”, sunt alte întrebări adresate retoric de Pătraşcu. 

Reamenajarea parcului din Centrul Civic

Social-democratul a făcut o analiză şi a altor parcuri din oraş. 

„Parcul din Centrul Civic arată de-a dreptul deplorabil. Avem un oraş frumos, dar nu suntem în stare să amenajăm un parc în centrul oraşului. De ani buni, acest parc pare a fi părăsit, arătând de-a dreptul sinistru. Este amenajată o mică zonă de joacă pentru copii şi terenurile de sport, iar în rest, peisaj dezolant. Nu bănci, nu flori, nu garduri verzi. Oare Braşovul nu merită un parc în adevăratul sens al cuvântului, unde braşovenii să se poată plimba liniştiţi? Aleile, de asemenea, nu mai sunt deloc întreţinute, iar atunci când plouă, totul este plin de noroi”, a descris sursa citată.

Şi acest subiect doreşte să-l dezbată cu consilierii locali PSD BRaşov, în eventualitatea în care aceştia ar putea face propuneri, în cadrul unei şedinţe, de  reamenajare a parcului din Centrul Civic.

„Haideţi să schimbăm împreună faţa oraşului, să ne unim şi să nu mai lăsăm totul la voia întâmplării! Vin turiştii la Braşov şi sunt întâmpinaţi de turnuri şi bastioane părăsite, abandonate de autorităţile judeţene, văd o cetate a oraşului Îînchisă, văd istoria lăsată de izbelişte. Cu ce a ajuns să se mândrească în momentul de faţă, Braşovul?”, este apelul lui Lucian Pătraşcu către comunitatea braşoveană. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare