Gastronomie

Muraturi asortate la butoi. Secretul pentru un gust deosebit

Muraturi asortate la butoi. Secretul pentru un gust deosebit. Muraturile asortate la butoi sunt o modalitate excelentă de a avea acces la gusturi delicioase pe tot parcursul sezonului rece. Iată cum poți pregăti murături asortate într-un butoi.

Conform retetetraditionaleromanesti.ro, secretul pentru a avea murături cu un gust deosebit este ca „în primele două săptămâni se vântură saramura zilnic de 2-3 ori pentru a nu se intinde zeama (a se băloşi). Apoi se răreşte vânturarea la 2-3-4 zile, iar după ce zeama este acră şi murăturile sunt acrite nu se mai vântură şi se acoperă butoiul cu capac”.

Muraturi asortate la butoi. Ingrediente:

varză albă
-varză roşie
-gogonele verzi şi usor pârguite
-morcovi
-ţelină rădăcină
-pepene verde
-conopidă
-castraveţi
-hrean rădăcină
-sfecla roşie
-ţelină frunze
-leuştean frunze
-mărar uscat
-cimbru uscat
-apă
-sare grunjoasă neiodată pentru murături

Muraturi asortate la butoi. Mod de preparare, conform retetetraditionaleromanesti.ro

  • se așază la început în butoi jumătate din plantele aromatice, cimbru uscat, marar uscat pentru murături, frunze verzi de leuștean și țelină, apoi se așază legumele amestecate iar printre ele se pune restul de plante aromatice;
  • butoiul se umple aproape până sus, peste legume se pune un grătar de lemn special pentru murături sau se așază un capac mai mic peste care se pune o greutate, scopul fiind că să tina murăturile în saramura și să nu se ridice deasupra ei;
  • se face saramura;
  • se dizolva în apa câte o lingură de sare la litrul de apa (25g la 1l apa), când sarea este complet dizolvată se toarnă saramura în butoi peste legume și se prepară alta, procedând la fel, până când butoiul este plin și saramura a depășit legumele;
  • se acoperă butoiul cu capac dar nu se închide ermetic deoarece o să facă spuma;
  • murăturile sunt gata în funcție și de temperatura exterioară când zeama devine limpede.

FOTO: retetetraditionaleromanesti.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] că. 13 noiembrie este a 317-a zi a calendarului gregorian și a 318-a zi în anii bisecți. Mai sunt 48 zile până […]

7 luni în urmă

[…] pufos. Secretul lui Chef Cătălin Scărlătescu Se apropie Crăciunul, iar de pe mesele românilor nu trebuie să lipsească tradiţionalul […]

5 luni în urmă

[…] Murăturile, această garnitură atât de iubită de românul tradiționalist, nu sunt doar atât. Specialiștii nutriționiști explică foarte clar că murăturile sunt adevărate „izvoare” de sănătate pentru organismul nostru. Mai mult decât, ne invită să fim foarte atenți ca, mai… Citeşte mai mult »

Back to top button