Locuri de muncă

BRAȘOV. Cursuri pentru șomeri, noi și reluate

 

În luna martie şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, cosmetician, manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile, cameristă, inspector resurse umane, manager proiect, montator pereți plafoane din gips-carton și sudor. Cinci dintre ele au fost propuse și luna trecută, dar nu s-a întrunit numărul minim de doritori pentru a le începe. Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Perioada preconizată pentru începerea celor nouă cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 25 martie 2016. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager proiect; liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de inspector resurse umane, liceul pentru cursurile de administrator pensiune turistică și cosmetician; școală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor; studii minime obligatorii pentru cursurile de manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile, cameristă și montator pereți și plafoane din gips-carton.

Durata cursurilor este de două luni pentru cursurile de manager proiect si inspector resurse umane; trei luni pentru cursurile manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile și cameristă, de șase luni pentru cursurile de administrator pensiune turistică, montator pereți și plafoane din gips-carton și sudor și nouă luni pentru cursul de cosmetician.

Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza unui dosar care trebuie să conțină următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi copie;
– certificat de naştere, în original şi copie;
– actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
– cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament;
– recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare