Expres

Noi reguli și amenzi usturătoare în domeniul turismului, în Grecia

Autoritățile elene au impus de curând noi reguli care au legătură cu sectorul turistic. De asemenea, Guvernul grec a anunțat lansarea unei aplicații gratuite, intitulată ”MyCoast”, prin care se poate raporta dacă o plajă cu restricții este ocupată mai mult decât se permite. Ulterior, la fața locului vor merge polițiștii sau se vor face verificări cu drone, iar după caz se vor aplica amenzi.


Totul se întâmplă la scurt timp după ce Parlamentul grec a adoptat o lege care interzice amplasarea șezlongurilor la mai puțin de patru metri de țărm, iar 50% din plajă trebuie lăsată „la liber”. Cei care ignoră prevederile riscă amenzi de până la 60.000 de euro.


Prin aplicația gratuită „MyCoast”, utilizatorii trebuie să activeze serviciile GPS, localizează plaja pe hartă și verifică starea de concesiune a acesteia.
Dacă observă acces restricționat sau instalații neautorizate precum șezlonguri sau umbrele în exces, ei pot să depună o plângere, apoi se vor face verificări.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button