Gastronomie

Greșeli de evitat atunci când gătiți cu ierburi aromatice / Sfaturi prețioase de la Chef Joseph Haddad

Greșeli de evitat atunci când gătiți cu ierburi aromatice.

„Eu sunt printre cei mai mari fani ai ierburilor aromatice. Mi se pare că definitivează foarte frumos gustul preparatelor, iar cele proaspete dau o notă fresh mâncării. Însă, dacă nu sunt folosite corect, pot strica mâncarea, devenind prea puternice în comparație cu celelalte ingrediente. Așa că m-am gândit să vă ofer un mic îndreptar al folosirii ierburilor aromatice proaspete”, a relatat Chef Joseph Haddad pe blogul personal.

Greșeli de evitat atunci când gătiți cu ierburi aromatice

„În primul rând, nu le adăugați prea devreme în mâncare. Uleiurile aromatice volatile se distrug imediat dacă sunt expuse prea mult la căldură mare. În plus, frunzele delicate se înmoaie prea repede și își pierd culoarea. În unele cazuri, pot deveni amare. Lăsați, așadar, pătrunjelul, busuiocul și alte frunze aromate pentru finalul procesului de gătire sau chiar pentru garnisire la sfârșit. Mai devreme în procesul de gătire pot fi puse codițele ierburilor aromatice, care sunt mai robuste. Codițele le puteți folosi și pentru supe de bază, sosuri sau chiar uleiuri și oțeturi aromatice. Uleiurile și oțeturile aromatice sunt ingrediente perfecte pentru salate și aperitive”, a detaliat apreciatul bucătar, fost jurat la MasterChef, show culinar difuzat de PRO TV în România.

„Pentru a vă da seama cam ce cantitate de ierburi aromatice este nevoie, dacă rețeta nu o indică, trebuie să știți plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjelul și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă. Gustați toate plantele aromatice pe care le găsiți la piață, ca să vă faceți o idee. Și țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete. Astfel, dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze”, a mai spus Chef Haddad.

Greșeli de evitat atunci când gătiți cu ierburi aromatice

Cunoscutul bucătar a continuat: „Sigur că puneți busuioc peste caprese și pătrunjel peste o tocăniță, dar cât de des le puneți într-o salată? Luați în considerare și ierburile aromatice atunci când faceți o salată, fie că este una de crudități, de cartofi sau de paste. Îi vor da un gust mult mai complex”.

Și să nu uităm de deserturi.

„Poate că mai presărați niște mentă proaspătă peste tarte, poate chiar și niște frunze de busuioc, însă și alte ierburi aromatice merg bine în deserturi. De exemplu, căpșunile se potrivesc foarte bine și cu rozmarinul, și cu cimbrul. Puteți încorpora ierburile aromatice în siropuri pentru deserturi prin infuzarea siropului de zahăr obișnuit cu plante aromatice sau puteți să adăugați ierburile tocate în aluaturi, creme sau presărate deasupra. Dar fiți și aici atenți să nu fie prea mult, ca să nu eclipseze desertul”, a punctat Joseph Haddad.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare