Lifestyle

Dragoș Bucur a povestit cum ține diabetul sub control

Dragoș Bucur (45 de ani) a povestit cum ține diabetul sub control. Actorul suferă de peste 20 de ani de această afecțiune. Partenerul brașovencei Dana Nălbaru știe cum să țină boala sub control, pentru a nu se agrava.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoie de dulciuri apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mănânc și dulciuri. În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu: o felie de pâine are zece hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru zece hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douăzeci de unități de insulină înseamnă patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a spus Dragoș Bucur, pentru Click!.

Boala nu îl împiedică să ducă o viață de familie normală

Dana Nălbaru îi este alături și încearcă să le ofere și copiilor un stil de viață sănătos.

„Dana când m-a cunoscut aveam diabet, copiii când au venit pe lume eu deja aveam diabet. Pentru ei este un lucru absolut normal ce am eu. Eu țin acest lucru sub control. Fac aceleași lucruri pe care le face orice om sănătos. Merg cu Sofia, ne dăm cu placa, mergem pe munte, facem sport, alergăm, mergem la sală, cu copiii merg prin pădure. Ei nu simt că eu am o problemă.
Alimentația mea și a Danei, dar și a copiilor este la fel. Mâncăm aceleași lucruri. Noi oricum avem o dietă, un regim alimentar destul de sănătos de viață. Mâncăm multe legume, destul de puțină pâine, asta pentru că e bine în general pentru sănătate, nu că sunt eu diabetic”, a mai spus prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Asta cine naiba mai e? Pe cine intereseaza? Uitati ce ar trebui sa ne intereseze:”TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și LISTA APĂRĂTORILOR NEVACCINAȚILOR.” De Ion Cristoiu.Sa nu-i uitam pe nenorcitii care au vrut sa-i lichideze pe romani.

Back to top button